Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuban lentopallomiesten vangitseminen jatkuu

Kotimaa
 
Jukka Harju / HS
Yhden vangitun lentopalloilijan avustaja, asianajaja Kaarle Gummerus tuli kertomaan salin ulkopuolella odottaneelle medialle päämiehensä pysyvän vangittuna.
Yhden vangitun lentopalloilijan avustaja, asianajaja Kaarle Gummerus tuli kertomaan salin ulkopuolella odottaneelle medialle päämiehensä pysyvän vangittuna. Kuva: Jukka Harju / HS

Tampere

Pirkanmaan käräjäoikeus jatkoi tiistaina neljän kuubalaisen lentopalloilijan vangitsemista. Nämä neljä pelaajaa olivat halunneet saada vangitsemisensa uudelleen käsittelyyn, mutta oikeus päätti toisin. Kaksi muuta vangittua eivät edes tuoneet asiaansa oikeuteen tiistaina, toinen heistä haluaa käsittelyyn huomenna keskiviikkona.

Törkeästä raiskauksesta Tampereella epäillään siis edelleen kuutta pelaajaa.

Yhden lentopalloilijan asianajaja Ilkka Lappalainen kertoi salin ulkopuolella medialle, että ratkaisu ei ollut oikeudelle helppo.

"En voi yksityiskohtia avata, tutkinta on jo pitkällä. Nyt mennään tällä päätöksellä ainakin jonkin aikaa", Lappalainen sanoi tiistaina iltapäivällä.

"Hän on pyrkinyt selvittämään asiaa huolellisesti ja kokee, että hänellä on niin sanotusti puhtaita jauhoja pussissaan."

Lappalaisen mukaan peruste vapauttamiselle olisi ollut se, että asia on jo hyvin selvitetty eikä perusteita vangittuna pitämiselle olisi. Peruste oli myös se, että vangittuna pitäminen olisi kohtuutonta.

Toisen miehen miehen avustaja, asianajaja Kaarle Gummerus kertoi päämiehensä myös kiistävän teon. Päämiehensä sellioloja hän kommentoi näin:

"Onhan se urheilijanuorukaiselle poikkeuksellinen olotila. Ei se miellyttävää ole, mutta hyvissä voimin siellä ollaan", Gummerus kertoi salin ulkopuolella medialle. Urheiluharrastus poliisivankilassa on tosin vaikeaa, sillä ulos sellistä pääsee tunniksi kerrallaan, hän lisäsi.

Kuubalaisia epäillään törkeästä raiskauksesta Tampereella hotellissa viikonloppuna heinäkuun alussa. Heidät on vangittu todennäköisin syin eli vahvemmalla perusteella. Epäilty uhri on täysi-ikäinen suomalainen nainen. Vangitut miehet ovat 19–27-vuotiaita.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro sanoo, että tutkinta valmistunee pian, ehkä jo ensi viikolla, jolloin se siirtyy syyttäjälle.

”Me teemme poliisissa kaikkemme, että asia voitaisiin saada käsittelyyn mahdollisimman nopeasti”, hän sanoo.

Länsipuro sanoo, ettei voi kertoa, mitä tilanteessa aamuyöllä hotellissa tarkalleen ottaen tapahtui, kauanko se kesti ja mikä esimerkiksi on epäily miesten rooleissa siinä. Hätäkeskukseen tieto tuli 5.39. Jokainen miehistä vastusti vangitsemista jo alunperin.

Lentopalloilijoiden oli tarkoitus osallistua olympialaisiin, jotka alkavat alle kolme viikon päästä.

”Kaikilla oli aikomus niihin osallistua”, Länsipuro sanoo. Hän totesi, että vaikka käräjäoikeus olisi jonkun heistä vapauttanutkin, valmistautuminen kisoihin olisi ollut aika huonoa.

Keskusteluyhteys kuulusteluissa on Länsipuron mukaan ollut hyvä. Yhä odotetaan lopullisia tuloksia dna-tutkimuksista.

Asianajaja: Kuubalaispelaaja "otti raskaasti" vangitsemispäätöksen
Asianajaja: Kuubalaispelaaja "otti raskaasti" vangitsemispäätöksen
Asianajaja Pirkka Lappalainen kertoi Tampereen käräjäoikeudessa ensimmäisen kuubalaispelaajan vangitsemisesta. Toimittaja: Salla Hekkala, kuvaus: Janne Järvinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat