Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Evon metsään nousee Forssan kokoinen partiolaiskaupunki viikoksi – busseja liikenteessä satoja

Suomen Partiolaisten kansainvälinen suurleiri alkaa Evolla keskiviikkona.

Kotimaa
 
Suomen kaikkien aikojen suurin partioleiri lukuina – mitä kaikkea 17 000 ihmistä tarvitsee metsän keskellä?
Suomen kaikkien aikojen suurin partioleiri lukuina – mitä kaikkea 17 000 ihmistä tarvitsee metsän keskellä?
Suomen Partiolaisten kansainvälinen suurleiri Roihu järjestetään 20.7.–28.7. Hämeenlinnan Evolla. Jättimäisen leirin järjestäminen on valtava ponnistus.

Suurin tähän mennessä Suomessa järjestetty partioleiri Roihu alkaa keskiviikkona Hämeenlinnan Evolla. Se on järjestyksessään seitsemäs kansainvälinen suurleiri Suomessa.

Roihuun osallistuu peräti 17 000 partiolaista. He asuvat Evon retkeilyalueella ensi viikon torstaihin asti.

Leirin valmistelut aloitettiin jo vuonna 2013, mutta varsinainen rakennusleiri alkoi perjantaina. Tiistaina viimeiset ponnistelut oli melkein saatu päätökseen.

”Ihan vielä ei ole valmista, mutta onhan tässä melkein 24 tuntia aikaakin”, leirin strateginen johtaja Heikki Otsolampi kertoi tiistaina iltapäivällä.

Tiistaina pystytettiin vielä viimeisiä isoja telttoja ja opasteita pantiin paikoilleen. Leiriä edeltävänä päivänä myös harjoiteltiin mahdollisia ongelmatilanteita varten ja valmistauduttiin valtavan ihmismassan saapumiseen.

”Tänään [tiistaina] jo illalla saapuu jonkin verran leiriläisiä, koska Suomi on iso maa. Myös ulkomailta asti saapuu vieraita.”

Forssan kokoisen tilapäiskaupungin rakentaminen on sujunut Otsolammen mukaan ilman isoja murheita.

Sateinen alkukesä aiheutti kuitenkin hieman päänvaivaa järjestäjille, sillä leirin esiintymislavan katsomon paikalle oli ilmestynyt suo.

Roihun väki kutsuu esiintymisareenaa luonnon amfiteatteriksi, ja sinne on saatava mahtumaan kaikki 17 000 leiriläistä leirin avajaisiin keskiviikkona.

Vesi oli valunut amfiteatterin ”permanto-osan” monttuun. Tämä yllätys selätettiin lopulta rakentamalla vettyneen maan päälle kansi.

”Yleisen elämyksen takia ja housujen kuivuuden takaamiseksi päädyimme kattamaan montun pohjan.”

Auringonpaiste on tervetullut lisä partioleirille, mutta kuten vuoden 2004 suurleirin rankkasateet osoittivat, partiolaiset pärjäävät myös karuissa oloissa.

”Ei meitä kurjakaan keli pelota, mutta onhan tämä tosi kivaa shortseissa ja t-paidassa ulkona puuhailla.”

Hämeenlinnan alueella keskiviikkona liikkuvien on syytä huomioida tapahtuman aiheuttama liikenne, sillä keskiviikon aikana leirialueelle saapuu noin 300 bussilastillista partiolaisia. Eivätkä bussitkaan riitä.

”Leiriläisiä tulee busseilla, henkilöautoilla ja ties minkälaisilla kulkuvälineillä. Alueella kannattaa varautua ruuhkiin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat