Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Demarikentältä ei tahdo löytyä virallisia ehdokkaita puoluejohtajaksi – Kumpula-Natria kysytty Antti Rinteen haastajaksi

Euroedustaja Kumpula-Natri ihmettelee puolueen vaisua reagointia kokoomuksen ilmoitukseen omia keskiluokka.

Kotimaa
 
Irene Stachon / Lehtikuva
Antti Rinne on johtanut Sdp:tä runsaat kaksi vuotta.
Antti Rinne on johtanut Sdp:tä runsaat kaksi vuotta. Kuva: Irene Stachon / Lehtikuva

Demarikentällä käy jo kuhina helmikuun puoluekokouksen johtovalinnoista. Puoluejohtaja Antti Rinteelle on etsitty haastajia kulisseissa ahkerasti. Virallisia vastaehdokkaita ei ole vielä löytynyt.

Myös puoluesihteeri Reijo Paananen saa todennäköisesti haastajan.

Demarien europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kertoo, että hiljattain on tiedusteltu hänenkin mielenkiintoaan lähteä puoluejohtajakamppailuun.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Miapetra Kumpula-Natri toimii europarlamentaarikkona.
Miapetra Kumpula-Natri toimii europarlamentaarikkona.

”On pyydetty. Yhteydenottoja on tullut. En kuitenkaan kaipaa Suomeen ammatillisesti vielä takaisin.”

Hän on toiminut kaksi vuotta Euroopan parlamentissa. ”Hain tähän tehtävään, viihdyn työssäni, enkä mielelläni jättäisi työtä kesken.”

Kumpula-Natri tavoitteli puoluejohtajuutta jo vuonna 2008. Silloin tehtävään valittiin kansanedustaja Jutta Urpilainen. Puoluesihteerikisaan ei Kumpula-Natri edes lähtisi.

”En ole puoluesihteerityyppiä. Puoluesihteerin pitäisi mielestäni olla kova järjestökoneiston pyörittäjä. Oma kiinnostukseni on nimenomaan politiikan teossa.”

Kumpula-Natri ei ole yllättynyt, että Rinteelle haetaan haastajaa. Hän ihmettelee muun muassa demarijohdon vaisua reagointia kokoomuksen ilmoitukseen omia keskiluokka.

”Yhdellä lauseella puoluejohtaja Petteri Orpo (kok) brändäsi kokoomuksen keskiluokan etujen ajajaksi. Miten vähän demarit tähän reagoivat, vaikka keskiluokkahan on juuri Sdp:n toiminnan perusta”, hän sanoo.

Rinteen heikosta kannatuksesta kertoi myös juhannuksen alla Iltalehdessä julkaistu kysely. Sen mukaan Rinteen jatkokautta kannattaisi joka kolmas demari.

Demarien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ilmoitti tiistaina Facebookissa: ”Aion vastakin tukea puolueen puheenjohtajaa keskittymällä eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävään.”

HS:n soittopyyntöihin ei Rinteen haastajaksi veikattu Lindtman ole vastannut.

Paanasen haastajaksi on arvuuteltu muiden muassa entistä puoluesihteeriä, kansanedustaja Maarit Feldt-Rantaa. Hän ilmoitti tekstiviestillä HS:lle tukevansa nykyistä puoluejohtoa ja auttavansa heitä kaikin keinoin. ”Puoluekokouskeskustelu on ennenaikaista”, hän totesi.

Ex-kansanedustaja ja pitkäaikainen demarivaikuttaja Jouni Backman puolestaan sanoo, että häntä eivät poliittiset tehtävät enää kiinnosta. Hän keskustelee paraikaa uusista töistä yksityisellä sektorilla.

Jos puoluejohtajuudesta syntyy kisa, presidenttiehdokasta ei nimetä puoluekokouksessa.

Rinne on jo ehdottanut Urpilaista, ja Urpilainen on luvannut ehdokkuutta harkita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat