Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luvassa aurinkoisia ja lämpimiä päiviä – yöllä voi kuitenkin iskeä halla

Vaikka loppuviikosta saatetaan nähdä jopa hellelukemia, ovat tulevat yöt hyvin kylmiä. Maan länsi- ja pohjoisosassa voi esiintyä keskiviikon ja torstain vastaisina öinä jopa hallaa.

Kotimaa
 
Lähipäivät pääosin aurinkoisia ja lämpimiä – öisin saattaa olla jopa hallaa
Lähipäivät pääosin aurinkoisia ja lämpimiä – öisin saattaa olla jopa hallaa
Maan länsi- ja pohjoisosassa voi esiintyä hallaa keskiviikko yönä sekä paikoin myös torstain vastaisena yönä. Halla on heinäkuussa harvinaista.

Sää on lähipäivinä selkeää ja heikkotuulista, jolloin maanpinta jäähtyy nopeasti. Maan länsi- ja pohjoisosassa voi esiintyä hallaa keskiviikko yönä sekä paikoin myös torstain vastaisena yönä. Tähän aikaan vuodesta heinäkuussa halla on melko harvinaista.

Kun kasvukauden aikana lämpötila laskee aivan maanpinnan tasolla nollan alapuolella puhutaan hallasta. Samaan aikaan kun aivan maan pinnan tasolla on pakkasta, ilman lämpötila pysyy plussan puolella.

Ilman lämpötila mitataan tyypillisesti kahden metrin korkeudelta. Myös sääennusteissa lämpötila ennusteet tarkoittavat juuri kahden metrin korkeudelta mitattavaa lämpötilaa. Hallaa ei siis pysty näkemään kodin ikkunalla olevasta lämpömittarista.

Keskiviikkona ei vielä helleraja eli 25 astetta ylity, mutta lämpötila kohoaa monin paikoin vähän yli 20 asteen. Sää on selkeintä maan länsiosassa. Muualla muodostuu kauniin ilman kumpupilviä. Idässä voi tulla muutama tippa vettäkin, sillä hyvin lähellä Venäjän puolella luikertelee sadealue.

Viikon edetessä sää vaan lämpenee. Helleraja ylittynee loppuviikosta lännessä ja pohjoisessa juuri niillä hallan riskialueilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat