Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR:n myyntijärjestelmässä on vika – Venäjän-liikenteeseen ostettu lippu ei välttämättä kirjaudu järjestelmään

Asiakkaat ovat joutuneet ostamaan uusia lippuja, kun virheen vuoksi myyntijärjestelmään kirjautumaton lippu ei ole kelvannut junassa. Tapauksia on ollut kesän aikana muutamia.

Kotimaa
 
Nikolai Gontar
VR:n lippuongelmat koskevat Venäjän-liikennettä.
VR:n lippuongelmat koskevat Venäjän-liikennettä. Kuva: Nikolai Gontar

Osa VR:n Venäjän-liikenteeseen ostetuista junalipuista ei tällä hetkellä kirjaudu myyntijärjestelmään. Yhtiön tiedossa on kesän ajalta muutamia tapauksia, joissa asiakas on maksanut junalipun ja onnistunut jopa tulostamaan sen mutta lippu ei ole kelvannut junassa.

”On totta, että tällaisia tapauksia on todettu muutamia ja ne liittyvät Suomen ja Venäjän välisiin matkoihin”, kerrotaan VR:n viestinnästä sähköpostitse.

”Myyntijärjestelmässämme on tunnistettu lipun tallennusvaiheeseen liittyvä vika, jota esiintyy satunnaisesti yksittäisillä asiakkailla. Korjaukseen liittyvät toimenpiteet on aloitettu, ja asia pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian.”

Vian vuoksi asiakkaat ovat joutuneet ostamaan uusia lippuja, kun kirjautumaton lippu ei ole kelvannut. VR:n tiedossa on myös yksi tapaus, jossa matkustaja jouduttiin poistamaan Moskovan ja Helsingin väliä liikennöivästä Tolstoi-junasta.

”Olemme ohjeistaneet asiasta omaa henkilökuntaamme niin, että mahdollisen tilanteen sattuessa asiakkaat pyritään ohjaamaan korvaaville paikoille.”

VR:n mukaan yhtiö tutkii jokaisen epäonnistuneeseen oston ja korvaa asiakkaille aiheutuneet ylimääräiset kulut.

Asiakas voi tarkistaa Venäjän-junalippunsa tilanteen esimerkiksi puhelimitse VR:n asiakaspalvelunumerosta 0203 32031.

Järjestelmävian aiheuttamia ongelmia on ollut VR:n mukaan lopulta varsin vähän suhteessa matkustajamääriin. Venäjän-matkaajia on VR:n junissa kuukaudesta riippuen 25 000-50 000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat