Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies lähetti Ghanaan kymmeniä tuhansia euroja – poliisi keskeytti huijauksen

Mies lähetti Ghanaan yhteensä 73 000 euroa saadakseen Suomeen ”rikkaan perijättären”.

Kotimaa
 

Oulun poliisi keskeytti tekeillä olevan törkeän petoksen, kertoo poliisi tiedotteessaan. Poliisin mukaan oulaistelainen mies ennätti toimittaa Ghanaan useita 15 000 euron rahalähetyksiä ennen kuin viranomaiset tulivat väliin.

Tapahtumasarja sai alkunsa suomalaisella nettideittisivustolla. Mies sai profiiliinsa yhteydenoton Ghanasta.

Yhteydenpidon edetessä sovittiin, että nainen tulisi miehen luokse Suomeen. Hän väitti tuovansa mukanaan perinnöksi saamansa 65 kiloa kultaa, kertoo poliisi.

Suomessa naisen ja miehen oli määrä avioitua. Mies sai naiselta sähköpostitse asiakirjan, jonka tarkoitus oli todistaa, että nainen oli antanut perintökullasta puolet miehelle.

Poliisin mukaan nainen pyysi mieheltä rahaa esimerkiksi passin, viisumin, lentolippujen ja kullan rahtimaksun vuoksi.

Sen jälkeen nainen väitti olevansa jo matkalla Suomeen, mutta kertoi tullimiesten pysäyttäneen hänet. Hän ilmoitti tarvitsevansa lisää rahaa veroihin ja kuriiriin, kertoo poliisi.

Mieheltä huijattiin kaikkiaan 73 000 euroa. Lopulta hän otti itse yhteyttä Oulun poliisiin. Poliisin mukaan valtaosa huijatuista rahoista saatiin takaisin viranomaisten nopean toiminnan ansiosta.

Oulun poliisi oli perunut samantapaisen rahalähetyksen muutamia viikkoja aiemmin. Miehen lähetyksiä poliisi sai peruttua yhteistyössä pankin ja asianomistajan kanssa.

Poliisi haluaa muistuttaa, että Oulun seudulla asuville ihmisille on tullut viime aikoina tekstiviestejä miljoonaperinnöistä.

Poliisin mukaan viestit kannattaa poistaa eikä niihin pidä vastata.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat