Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikonlopuksi luvassa hellettä ja rajuja ukkoskuuroja

Lauantaina ukkoskuurot painottuvat todennäköisesti itäiseen Suomeen. Sunnuntaina ukonilmat saapuvat myös Etelä-Suomeen.

Kotimaa
 
HS:n säälähetys torstaina 21.7.
HS:n säälähetys torstaina 21.7.

Pohjois-Suomessa on jo nautittu lämpimästä ja aurinkoisesta säästä, mutta Etelä-Suomea on pitänyt viileänä paksu pilvipeite. Perjantain aikana pilvipeite kuitenkin rakoilee Etelä- ja Keski-Suomessa.

Lauantain ja sunnuntain aikana sää lämpenee Etelä- ja Keski-Suomessa selkeästi. Lämpötilat kohoavat noin 25 asteeseen. Koska sää on kostea, se voi tuntua lämpimämmältä, jopa tukalalta. Myös pohjoisessa sää pysyy poutaisena, aurinkoisena ja lämpimänä, noin 25–27 asteessa.

Pelkkää hellesäätä Etelä- ja Keski-Suomeen ei kuitenkaan ole luvassa, sillä sää muuttuu epävakaiseksi. Luvassa on rankkoja sadekuuroja ja ukkosia, jotka viilentävät säätä.

Lauantaina ukkoskuurot painottuvat todennäköisesti itäiseen Suomeen. Sunnuntaina ukonilmat saapuvat myös Etelä-Suomeen. Ukkosmyräköiden aikana tuulet voivat puhaltaa kovissa puuskissa, mutta muutoin tuuli ei ole yltymässä.

”Ainakin veneilijöiden kannattaa tarkistaa, onko ukkospuuskista annettu varoituksia. Ukkoskuurot voivat kehittyä hyvin nopeasti”, muistuttaa Helsingin Sanomien meteorologi Ida-Reetta Virranjoki.

Ensi viikon alkupuolella säätilassa ei tapahdu suuria muutoksia vaan sää jatkuu Etelä-Suomessa epävakaisena. Myös Pohjois-Suomen taivaalla on silloin pilviä.

Akseli Valmunen / HS
Viikonloppuna sää lämpenee Etelä- ja Keski-Suomessa.
Viikonloppuna sää lämpenee Etelä- ja Keski-Suomessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat