Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikonlopuksi luvassa hellettä ja ukkosta

Kotimaa
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Mustikkamaan uimaranta Helsingissä.
Mustikkamaan uimaranta Helsingissä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS

Etelä-Suomea on pitänyt viileänä paksu pilvipeite, vaikka Pohjois-Suomessa on jo nautittu lämpimästä ja aurinkoisesta säästä. Perjantain aikana pilvipeite kuitenkin rakoilee Etelä- ja Keski-Suomessa.

Lauantain ja sunnuntain aikana sää lämpenee Etelä- ja Keski-Suomessa selvästi. Lämpötilat kohoavat noin 25 asteeseen. Koska ilma on kostea, se voi tuntua lämpimämmältä, jopa tukalalta.

Myös pohjoisessa sää pysyy poutaisena, aurinkoisena ja lämpimänä, noin 25–27 asteessa.

Pelkkää hellettä Etelä- ja Keski-Suomeen ei kuitenkaan ole luvassa, sillä sää muuttuu epävakaiseksi. Luvassa on rankkoja sadekuuroja ja ukkosia.

Lauantaina ukkoskuurot painottuvat todennäköisesti itäiseen Suomeen, ja sunnuntaina ne saapuvat myös Etelä-Suomeen. Ukkosmyräköiden aikana tuulet voivat puhaltaa kovissa puuskissa, mutta muutoin tuuli ei ole yltymässä.

”Ainakin veneilijöiden kannattaa tarkistaa, onko ukkospuuskista annettu varoituksia. Ukkoskuurot voivat kehittyä hyvin nopeasti”, muistuttaa Helsingin Sanomien meteorologi Ida-Reetta Virranjoki.

Ensi viikon alkupuolella säätilassa ei tapahdu suuria muutoksia, vaan sää jatkuu Etelä-Suomessa epävakaisena. Myös Pohjois-Suomen taivaalle on tiedossa pilviä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat