Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kadonnut nelivuotias löytyi kesämökiltä Tampereelta – kahta epäillään törkeästä vapaudenriistosta

Yli vuoden kadoksissa olleen pojan seurassa oli kaksi aikuista, jotka vangittiin keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Kotimaa
 

Yli vuoden kadoksissa ollut nelivuotias poika löytyi viikonloppuna Tampereelta, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi. Kaksi henkilöä on vangittu epäiltyinä törkeästä vapaudenriistosta.

Poliisi tiedotti helmikuun lopussa pojan katoamisesta ja pyysi yleisöltä vihjeitä hänen olinpaikastaan. Hän oli ollut kadoksissa loppuvuodesta 2014 asti. Tuolloin poliisi kertoi, että tapausta tutkitaan lapsikaappauksena ja lapsen omavaltaisena huostaanottona.

Poliisin mukaan poika löytyi lauantaina vuokramökiltä Tampereelta, Näsijärven rannalta.

Hänen seurassaan oli 41-vuotias nainen ja 29-vuotias mies, jotka poliisin mukaan vangittiin keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Heitä epäillään törkeästä vapaudenriistosta.

Lapsi löytyi poliisin omien tutkimusten perusteella. Poliisin mukaan hänet oli naamioitu näyttämään tytöltä, jotta hänet olisi vaikeampi löytää. Nyt hänet on luovutettu lastensuojeluviranomaisille.

Poliisi tutkii parhaillaan, liittyykö tapaukseen muita henkilöitä, jotka olisivat esimerkiksi piilotelleet lasta jossain muualla.

”Poliisi selvittää, missä kaikkialla hän on ollut. Tiedossa on, että hän on ollut useilla eri paikkakunnilla ja paikkaa on vaihdettu usein”, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Pasi Nieminen.

Katoaminen liittyi aiemmin julkisuudessa olleeseen ihmiskauppatapaukseen, jossa keski-ikäinen mies tyttärineen piti nuorta naista vankinaan vuosien ajan.

Heidät tuomittiin viime vuonna vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta. Tuomioita korotettiin hovioikeudessa niin, että mies sai viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion ja hänen tyttärensä neljän vuoden tuomion.

Kadoksissa ollut poika on vanhin kolmesta lapsesta, jotka vangiksi otettu nuori nainen synnytti vankeutensa aikana.

Pojan isä oli kertonut poliisille, että hän oli luovuttanut lapsen toisille henkilöille ennen kiinni jäämistään, mutta hän ei ollut paljastanut henkilöä eikä tarkkaa paikkaa. Komisario Niemisen mukaan nyt vangittu nainen on kuulunut lapsen isän lähipiiriin.

Poliisin mukaan yleisöltä tuli etsinnän aikana jonkin verran yhteydenottoja, joista mikään ei kuitenkaan ollut ratkaiseva tekijä lapsen löytymisessä. Poliisi kiittää yleisöä saamistaan vihjeistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat