Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pokémon-peli kasvattaa vara-akkujen myyntiä

Suurimmat viihde-elektroniikkaketjut kertovat vara-akkujen menekin ”räjähtäneen käsiin”.

Kotimaa
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Pokémon Go -pelin pelaaminen syö älypuhelimen virtaa. Vara-akku antaa mahdollisuuden jatkaa pelaamista pidempään.
Pokémon Go -pelin pelaaminen syö älypuhelimen virtaa. Vara-akku antaa mahdollisuuden jatkaa pelaamista pidempään. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Älypuhelimilla pelattava virtuaalihirviöiden pyydystyspeli Pokémon Go on osoittautunut rahasammoksi paitsi kehittäjälleen Nintendolle sekä Applen ja Googlen sovelluskaupoille myös suomalaisille elektroniikan jälleenmyyjille.

Erityisesti varavirtalähteille on nyt suuri kysyntä. Pokémon Gon pelaaminen kuluttaa nimittäin paljon akkua, sillä puhelimen näyttö, paikannustoiminta ja kamera ovat jatkuvasti päällä.

”Varavirtalähteiden myynti on räjähtänyt aivan käsiin juuri Pokémon Go -ilmiön myötä”, kertoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä.

Hänen mukaansa Pokémon Gon pelaamisessa käytettävää ranneketta on ”ennakkotilattu valtavia määriä”. Rannekkeen avulla pelissä pyydystettäviä Pokémoneja voi napata ottamatta puhelinta esille.

Myös Expert AS -konserniin kuuluvan Power-ketjun toimitusjohtaja Mika Aro kertoo, että varavirtalähteiden menekki on viikossa kaksinkertaistunut Powerin myymälöissä.

Varavirtalähteiden kysyntä on esimerkiksi Helsingissä ollut niin suurta, että keskiviikkona älypuhelinten vara-akkumallit oli myyty loppuun useissa keskustan elektroniikkaliikkeissä.

Näin on käynyt muun muassa joissakin Gigantin myymälöissä, kertoo Gigantin matkapuhelinosaston tuotepäällikkö Mikko Pesonen.

”Rajuimman alkurynnistyksen jälkeenkin myymme yhä yli tuplat enemmän kuin viime kesänä vastaavaan aikaan”, Pesonen sanoo.

Varavirtalähteiden hinta on 5–100 euroa. Pesosen mukaan kalliimpia malleja myydään nyt aiempaa enemmän.

”Myös myytyjen älypuhelinten keskihinta on noussut jonkin verran Pokémonin julkaisun jälkeen. Nyt ostetaan noin 200 euroa ja siitä ylöspäin maksavia puhelimia, sillä pelin halutaan varmasti pyörivän niissä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat