Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio-jutun yllätystodistajalle, virolaiselle Veikolle huumetuomio

Kotimaa
 

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion jutussa todistanut virolainen Veiko on tuomittu törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä kätkemisrikoksesta.

Rikokset tapahtuivat vuonna 1999. Juttu oli tullut vireille Helsingin käräjäoikeuteen jo vuonna 2007, mutta oikeudenkäynti pidettiin vasta tämän vuoden kesäkuussa. Ilmeisesti syynä on se, että Veiko oli muuttanut pois Suomesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomion mukaan Veiko oli kuljettanut 700 grammaa amfetamiinia.

Veiko kiisti syytteet.

Virolainen Veiko ilmestyi Aarnio-juttuun alun perin Aarnion oman kertomuksen kautta. Aarnio kertoi marraskuussa oikeudessa saaneensa vuonna 2002 lähes 450 000 euroa suomalaiselta miljonääriltä, jolle hän oli tehnyt turvallisuuskonsultointia erilaisissa paritus- ja hämäräbisneksissä.

Aarnion mukaan rahat luovutti hänelle virolainen Veiko Helsingin kaupunginteatterin pysäköintialueella juuri ennen kuin miljonääri kuoli. Aarnio ei osannut kertoa Veikon sukunimeä.

Yllätyskäänne koettiin, kun Suomen alamaailmassa vaikuttanut Veiko tuli alkuvuodesta julkisuuteen 7 päivää -lehden haastattelussa. Myöhemmin hänet kuultiin myös todistajana Aarnio-käräjillä.

Mies kertoi luovuttaneensa Aarniolle useita kertoja rahakuoria, mutta hänen mukaansa rahat olivat peräisin Viron alamaailmasta. Hän kertoi antaneensa Aarniolle myös vuonna 2002 rahakuoren, jonka hän oli saanut Keke-nimiseltä mieheltä, eikä Aarnion kertomalta miljonääriltä.

Aarnion puolustuksen mukaan Veiko ei ollut lainkaan sama mies, josta Aarnio oli puhunut.

Aarniota syytetään muun muassa kahdeksasta törkeästä huumausainerikoksesta. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet. Käräjäoikeuden tuomiota odotetaan syksyllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat