Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pilvikatto murtunee ja aurinko voi paistaa myös etelässä sunnuntaina

Kotimaa
 
Koillisvirtaus heikkenee sunnuntaina – maan etelä- ja itäosassa mahdollisuus auringonpaisteelle
Koillisvirtaus heikkenee sunnuntaina – maan etelä- ja itäosassa mahdollisuus auringonpaisteelle
Viime päivinä maan etelä- ja itäosassa sää on ollut pilvistä, sillä koillisesta on virrannut kosteaa ilmaa. Sunnuntaina pääsee luultavasti aurinko paistamaan, jolloin päivällä muodostuu myös sade- ja ukkoskuuroja.

Maan etelä- ja itäosassa on viime päivien ajan majaillut sinnikäs harmaa pilvikatto. Se johtuu Suomessa vallinneesta koillisvirtauksesta.

”Monesti koillisvirtauksella sää jää ennustettua viileämmäksi, kun riesaksi jää paksu pilvipeite. Maan etelä- ja itäosassa viime päivien ajan viihtynyt pilvikatto on siirtänyt helteisen sään alkua, kun taas pohjoisessa lukemat ovat kohonneet viime päivinä yli 25 asteen, jopa lähelle 30 astetta”, kertoo Helsingin Sanomien meteorologi Anniina Törmä.

Koillisvirtauksella Vienanmereltä virtaa Suomeen kosteaa ilmaa, joka usein leviää maan etelä- ja itäosaan sinnikkääksi ja laaja-alaiseksi pilvikatoksi, kun kosteus jää jumiin lähelle maan pintaa. Edes heinäkuun lämmin korkealta paistava aurinko ei ole pystynyt poistamaan pilveä.

Myöskään tuulesta ei ole ollut apua, sillä heikon tuulen takia ilmakerrokset eivät ole päässeet sekoittumaan, jonka vuoksi sää on pysynyt pilvisenä.

Törmän mukaan sunnuntaina koillisvirtaus näyttää viimein heikkenevän, ja myös maan etelä- ja itäosassa on mahdollisuus auringonpaisteelle.

”Jos vaan pääsee paistamaan ja pilvipeite vihdoin antaa periksi, niin päivällä muodostuu myös sade- ja ukkoskuuroja, varsinkin maan etelä- ja keskiosaan”, Törmä sanoo.

Lapissa sää jatkuu sunnuntaina aurinkoisena ja lämpötila kipuaa lähelle 30 astetta. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila kohoaa mahdollisesti paikoin yli 25 asteen, jos harmaa pilvikatto vihdoinkin hajoaa.

Alkavalla viikolla ei säässä tapahdu muutoksia. Helteisen lämmintä säätä riittää ainakin viikon puoliväliin asti, ja monin paikoin tulee sade- ja ukkoskuuroja, viikon edetessä myös Pohjois-Suomessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat