Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moottoripyöräilijä kaahasi taas poliisia karkuun – kolmas tapaus runsaan viikon sisällä

Moottoripyöräilijät ovat tänä kesänä toistuvasti paenneet poliisia.

Kotimaa
 
Toni Rajavaara
Motoristien kaahaaminen ei ole vain tämän kesän ilmiö. Vuoden 2011 elokuussa poliisia paennut moottoripyöräilijä törmäsi autoon Kehä I:llä.
Motoristien kaahaaminen ei ole vain tämän kesän ilmiö. Vuoden 2011 elokuussa poliisia paennut moottoripyöräilijä törmäsi autoon Kehä I:llä. Kuva: Toni Rajavaara

Moottoripyöräilijä kaahasi kovaa nopeutta poliisia pakoon ja loukkaantui vakavasti Eurajoella sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi yritti pysäyttää moottoripyöräilijää rutiinitarkastuksessa. Tämä kuitenkin kiihdytti voimakkaasti pakoon valtatietä 8 pitkin etelän suuntaan. Poliisi ei lähtenyt ajamaan miestä takaa.

Poliisi löysi miehen myöhemmin Eurajoen Etukämpäntieltä, missä moottoripyöräilijä oli ajanut ulos tieltä. Kuljettaja loukkaantui vakavasti, ja hänet kuljetettiin hoitoon Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Poliisia ovat työllistäneet viime aikoina useat tapaukset, joissa moottoripyörä on kaahannut.

Runsas viikko sitten lauantaina mies pakeni Lahden moottoritiellä Keravan kohdalla poliisia huomattavalla ylinopeudella, eikä poliisi saanut häntä kiinni.

Samana iltana poliisia työllisti moottoripyörän takaa-ajo myös Järvenpään, Tuusulan ja Keravan alueella. Ennen kiinnijäämistään moottoripyörää ajanut mies ehti matkustaja kyydissään ajaa kovimmillaan 200 kilometrin tuntinopeutta.

Helsingin poliisin ylikomisario Pekka Höök ei osaa sanoa, onko moottoripyörien kaahaaminen yleistynyt.

”Moottoripyöräilijät kaahaavat joka kesä, tänä vuonna tapauksia on ollut aika monta. Toisaalta viime vuonna Itä-Uudenmaan alueella oli paljon tapauksia, joissa moottoripyörä kaahasi poliisia karkuun.”

Höökin mukaan moottoripyörällä kaahaaminen ei ole vain kesäinen ilmiö, vaan huomattavaa ylinopeutta ajavat motoristit työllistävät poliisia siitä lähtien, kun pyörät tulevat keväisin liikenteeseen.

Höök muistuttaa, että moottoripyörällä kaahaamalla vaarantaa paitsi oman, myös muiden hengen.

”Kaikki kaahaaminen on turhaa. Mitä miettii moottoripyöräilijä, kun hän vaarantaa terveytensä lähtemällä poliisia karkuun kovalla nopeudella?” kysyy Höök.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat