Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomusnuoret: Sebastian Tynkkysen toiminta ”käsittämätöntä, törkeää ja tuomittavaa”

Kotimaa
 
Daniel Sazonov (vas.) ja Sebastian Tynkkynen.
Daniel Sazonov (vas.) ja Sebastian Tynkkynen.

Sanasota kokoomuksen ja perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen välillä kiihtyy.

Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov pitää Tynkkysen toimintaa ”käsittämättömänä, törkeänä ja tuomittavana”.

Tynkkysen johtama Perussuomalaiset Nuoret esitti viime viikolla, että Suomen laista pitäisi poistaa pykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kritisoi maanantaina tiedotteessaan kovasanaisesti perussuomalaisten nuorten esitystä.

Tynkkynen puolestaan puolustautui sillä, että Kokoomuksen Nuorten Liitto esittää myös samaisesta pykälästä luopumista.

”Ennen kuin kritisoi, niin Zyskowiczin kannattaisi perehtyä siihen, mitä heidän oma nuortenjärjestö on esittänyt”, Tynkkynen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa maanantaina.

”Tynkkysen piiloutuminen kokoomusnuorten kumottujen kantojen taakse on halpamaista”, Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo.

Kokoomusnuoret esitti kiihottamispykälästä luopumista vuonna 2013. Esitys kuitenkin kumottiin 2014, eikä järjestö enää kannata kiihottamispykälästä luopumista.

Sazonovia riepoo ennen kaikkea se, että Tynkkynen on hyvin tietoinen kokoomusnuorten nykylinjasta.

”Olen tähän asti miettinyt, että ei kannata antaa Sebastian Tynkkysen huomiohakuisuudelle tilaa. Mutta nyt nämä viime päivien kommentit ovat ylittäneet rajan”, Sazonov sanoo.

Zyskowicz kritisoi Tynkkysen Facebookissa esittämiä kommentteja, joiden mukaan Suomen kansalaisuutta vailla olevat Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulleet islaminuskoiset ihmiset tulisi palauttaa lähtömaihinsa. ”Kaikki vaan nopeasti ulos”, Tynkkynen kirjoitti Facebookissa.

Zyskowiczin mukaan Tynkkysen kommenteissa on kyse islaminuskoisten ihmisten vastaisesta kiihotuksesta ja rasistisesta ajattelusta.

Kokoomusnuorten Sazonov on Zyskowiczin kanssa samoilla linjoilla. ”Tynkkysen puheet ovat yksiselitteisesti tuomittavia”, Sazonov sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat