Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset ovat lähes yhtä onnellisia kuin vuosituhannen alussa

80 prosenttia suomalaisista on tutkimuksen mukaan melko tai hyvin onnellisia.

Kotimaa
 
Sofia Kuisma

Enemmistö suomalaisista on onnellisia, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunta (Eva) tiedotteessaan. 80 prosenttia suomalaisista kokee olevansa melko tai hyvin onnellisia.

Tiedot perustuvat vuoden 2016 arvo- ja asennetutkimukseen, johon vastasi 2 040 yli 18-vuotiasta suomalaista. Onnellisten osuus ei ole juuri muuttunut vuodesta 2004, jolloin mittaus tehtiin viimeksi. Hyvin onnellisia on noin 15 prosenttia suomalaisista.

EU-maiden onnellisuusvertailussa suomalaiset ovat viidenneksi onnellisimpia. Suomalaisten onnellisuusindeksi on ollut finanssikriisin jälkeen hienoisessa luisussa, ja ruotsalaiset ovatkin ohittaneet suomalaiset vertailussa. Virokin on kirinyt Suomen kannoille.

Onnettomaksi olonsa kokevien osuus on hieman kasvanut aiemmasta. Noin 17 prosenttia suomalaisista tuntee itsensä onnettomaksi, kun taas yhä harvempi ruksittaa ”ei osaa sanoa” -laatikon. Toimeentulovaikeuksista kärsivät kokevat itsensä muita useammin onnettomiksi.

Erot eri väestöryhmien onnellisuuden välillä ovat kuitenkin hyvin pieniä. Evan tutkimuspäällikön Ilkka Haaviston mukaan yleinen tasa-arvoisuus heijastuu Suomessa myös onnellisuustilastoihin.

Suomalaisten tulevaisuudenusko on tutkimuksen mukaan aiempaa vahvempi. Lähes kolmannes suomalaisista uskoo asioiden olevan paremmin viiden vuoden kuluttua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat