Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Illassa tiistaina: Itä-Aasiassa joukkosurmaajan väline on yleensä veitsi

HS Illassa tänään uutisia esimerkiksi Ranskan ja Japanin väkivaltaisista hyökkäyksistä, joissa on kuollut yhteensä ainakin 20 ihmistä.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

 HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Japanissa tehtiin tiistaina vastaisena yönä kauhistuttava joukkosurma vammaisten hoitolaitoksessa. Tapaus ei ole maassa ensimmäinen lajissaan. Japanissa, Kiinassa, Etelä-Koreassa ja Taiwanissa on nähty silmittömiä puukkoiskuja muun muassa kouluihin ja metroasemille. Tiukkojen aselakien maissa joukkosurmaaja tarttuu useimmiten teräaseeseen.

Ilmeisin selitys ilmiölle on, että veitsiä on kaikkien saatavilla. Kaikissa näissä maissa on maailman tiukimpiin lukeutuvat aselait ja siviilien omistamat tuliaseet ovat harvinaisuuksia.

Sattumanvaraiset puukotukset ovat toki Aasiassakin erittäin harvinaisia. Itä-Aasian alueella asuu noin 1,5 miljardia ihmistä, ja joukkopuukotuksissa on kuollut vain joitakin kymmeniä ihmisiä tällä vuosituhannella.

Lisäksi HS Illassa kerrotaan tänään muun muassa konkurssiin hakeutuneen vähittäiskauppayhtiö Anttilan mahdollisesta ostajaehdokkaasta, uimavesien lämpötiloista, suomalaisten onnellisuudesta sekä tulevasta Harry Potter -ensi-illasta. Janna Rantala puolestaan pohtii kolumnissaan arkipäivän ilkeilyn koukuttavuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat