Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Seksuaalirikosten määrä kasvoi alkuvuodesta

Seksuaalisten ahdisteluiden määrä on kasvanut noin 150 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Kotimaa
 
Kimmo Räisänen
Viime joulukuussa 26-vuotias mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan Tapanilassa lokakuussa tapahtuneesta raiskauksesta.
Viime joulukuussa 26-vuotias mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan Tapanilassa lokakuussa tapahtuneesta raiskauksesta. Kuva: Kimmo Räisänen

Seksuaalirikosten määrä kasvoi alkuvuodesta, käy ilmi poliisin tuoreista tilastoista.

Tammi-kesäkuun aikana poliisin tietoon tuli kaikkiaan 1 622 seksuaalirikosta. Se on 176 seksuaalirikosta enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana. Niiden määrä on kasvanut noin 12 prosenttia.

Raiskausrikosten määrä kasvoi noin kuusi prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tammi-kesäkuun aikana poliisin tutkittavaksi tuli 515 raiskausrikosta.

Myös lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli ilmoituksia viime vuotta enemmän. Tammi-kesäkuun aikana poliisin tietoon tuli 657 tapausta. Niiden määrä kasvoi noin kaksi prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Vastaavasti seksuaalisia ahdisteluita tuli poliisin tietoon aiempaa enemmän. Tammi-kesäkuussa tapauksia oli 258, kun viime vuonna niitä oli vastaavana ajankohtana 103. Niiden määrä kasvoi noin 150 prosenttia.

Voimakkaimmin niiden määrä on kasvanut Helsingin, Länsi-Uudenmaan ja Sisä-Suomen poliisilaitosten alueilla, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Viime vuoden tammi-kesäkuussa ulkomaan kansalaisia epäiltiin seksuaalisesta ahdistelusta 14 tapauksessa. Tänä vuonna vastaavana ajankohtana ulkomaan kansalaisia on epäilty 77 tapauksessa.

Suomen kansalaisia epäiltiin tänä vuonna seksuaalisesta ahdistelusta lähes yhtä monessa tapauksessa. Tänä vuonna tammi-kesäkuussa niitä oli 76, kun viime vuonna vastaavana ajankohtana määrä oli 57.

Poliisin mukaan ulkomaan kansalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä on noussut noin 46 prosenttia. Tapauksia oli tammi-kesäkuussa yhteensä 36.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat