Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan Kaikkonen vaatii loppua perussuomalaisten rasistiselle vihakirjoittelulle – Kike Elomaa: ”Ei pitäisi olla niin herkkähipiäinen”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan perussuomalaisten rasistisille kirjoituksille pitää saada vihdoin loppu. Kike Elomaa (ps) toppuuttelee Kaikkosen kritiikkiä: ”Ei pitäisi olla niin herkkähipiäinen.”

Kotimaa
 
Antti Kaikkonen ja Kike Elomaa ottavat yhteen.
Antti Kaikkonen ja Kike Elomaa ottavat yhteen.

Suurimman hallituspuolueen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk) vaatii loppua perussuomalaisten rasistisille kirjoituksille.

Kaikkonen kertoo ottavansa asian esille hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa heti elokuussa.

”Rasististen kirjoitusten täytyy nyt kerta kaikkiaan loppua. On korkea aika laittaa vihapuheille piste.”

”Kun sopivuuden rajoja koettelevia ulostuloja on tullut useampia, olen ajatellut vaihtaa tästä aiheesta sanasen hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa,” Kaikkonen sanoo HS:lle.

Kaikkonen sanoo tarkoittavansa viime viikkojen ja kuukausien aikana nähtyjä useita perussuomalaisten kansanedustajien kirjoituksia.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa toppuuttelee Kaikkosen kritiikkiä.

”Ei pitäisi olla niin herkkähipiäinen. Itse kunkin pitäisi myös sietää asioita. Ei varmasti kenelläkään ole tarkoitus olla oikeasti rasistinen.”

”Jos Kaikkonen on linjan ottanut, että jutellaan, niin sen kun vaan. On hyvä asia, että avoimesti asioista puhutaan. Juttelun puutteen takia varmasti tällaisiin rajatapauksiin on kirjoittelussa jouduttu”, Elomaa sanoo.

Elomaa puolustaa myös perussuomalaisia kansanedustajia voimakkaasti.

”Sitä en siedä, että puolueemme kansanedustajia ryhdytään arvostelemaan. Minusta puolueen kansanedustajat ovat käyttäytyneet suhtkoht moitteettomasti ja olemme tehneet niska limassa hommia.”

”Faktat maailmalta puhuvat valitettavasti puolestaan. En ole ainakaan itse huomannut, että edustajiemme kohdalla olisi mennyt överiksi”, Elomaa painottaa.

Elomaa muistuttaa, että Euroopassakin todistetaan koko ajan traagisia terroritekoja. Vaikenemalla eivät asiat parane.

”Rajan veto kirjoittelulle on vaikeaa, kun totuus on, että koko ajan ihmisiä kuolee. Perussuomalaiset ovat tuoneet esille, mistä tekijöiden juuret ovat. Täytyy olla rehellinen. Pitää vaikuttaa asioihin niin, että yhtään lisää tällaisia tapahtumia ei enää tulisi.”

”Se, että yritetään hillitä avointa ja rehellistä keskustelua, ei ole oikea keino. Me haluamme, että puhutaan asiat rehellisesti auki. Ja hyvä, että eduskuntaryhmien puheenjohtajat keskustelevat nyt asiasta sittein niiden oikeilla nimillä.”

Viime viikolla perussuomalaisten puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen herätti hämmästystä voimakkaasti islamin vastaisella facebook-kirjoituksellaan.

”Googlamalla näitä vihapuhekirjoituksia löytää. Vaikka maahanmuutosta sopii puhua kriittisesti, pitäisi se tehdä ihmisarvoa kunnioittavalla tavalla”, Kaikkonen sanoo.

Elomaan mukaan Tynkkysen kirjoittelua tulkitaan tahallaan väärin.

”Tynkkysen ydinasia on, että turvapaikan hakijoiden palautusten pitäisi tapahtua nopeasti. Tynkkysen kirjoituksista vedetään turhan kärkeviä kannanottoja.”

”Tynkkynen haluaa saada palautukset toimimaan, niin etteivät ihmiset joudu jäämään tänne odottelemaan”, Elomaa lisää.

Kaikkosen mukaan perussuomalaisten täytyy perata ensisijaisesti asia keskuudessaan. Hallituskumppaneitakin asia silti koskee.

”Ensisijaisesti toivon, että perussuomalaiset käyvät sisäistä keskustelua siitä, mikä on sopivaa ja mikä ei.”

”Mutta kun minultakin on jo jonkin aikaa kyselty, että aikovatko muut hallituskumppanit olla vain hiljaa ja reagoimatta tähän jatkuvaan ilmiöön, vastaan, että eivät aio.”

Asiasta kertoi tiistaina ensimmäiseksi STT.

Antti Kaikkonen ja Kike Elomaa ottavat yhteen.
Antti Kaikkonen ja Kike Elomaa ottavat yhteen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat