Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helteet hellittävät keskiviikkona – sää jatkuu yhä kesäisenä

Kotimaa
 
Lännestä saapuva matalapaine purkaa hellettä keskiviikkona
Lännestä saapuva matalapaine purkaa hellettä keskiviikkona
Säärintamien yhteydessä tulee sade- ja ukkoskuuroja sekä mahdollisesti voimakkaita tuulia. Kuivaa ilmaa virtaa keskiviikkona Suomeen lännestä.

Helteisin ja kostein ilmamassa väistyy keskiviikon aikana Suomen itäpuolelle, mutta lämpötila kohoaa silti lähipäivinä melko kesäisiin lukemiin.

”Pienoinen viileneminen liittyy lännestä saapuvaan matalapaineeseen säärintamineen”, kertoo Helsingin Sanomien meteorologi Ida-Reetta Virranjoki.

Säärintamien yhteydessä tulee myös sade- ja ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy entisen Oulun läänin alueella ja Itä-Lapissa voimakkaita ukkospuuskia. Paikoin voi syntyä tuulituhojakin.

Keskiviikkona Länsi-Suomeen virtaa kuivempaa ilmaa, ja lännessä on jo iltapäivällä poutaista. Lämpimintä on keskiviikkona idässä, jossa lämpötila kohoaa paikoin yli 25 asteen. Viileintä on puolestaan Pohjois-Lapissa, jossa lämpötilat ovat 15 asteen tienoilla.

Torstaina hajanaisia sateita tulee Lapissa ja toisaalta myös Suomen eteläpuolella olevasta sadealueesta yltänee sateita lounnaseen. Väliin jää aurinkoinen ja kesäisen lämmin kaistale.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat