Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helteet jatkuvat torstaina – viikonloppuna hellerajat tuskin paukkuvat

Kotimaa
 
Torstai on helleputken kahdeksas päivä
Torstai on helleputken kahdeksas päivä
Lämpötilat ovat jo viikon ajan kohonneet päivittäin monin paikoin yli 25 asteen. Myös torstai on helteinen, mutta sen jälkeen sää aavistuksen viilenee.

Helleputki on kestänyt jo viikon. Lukemat ovat päivittäin kohonneet selvästi yli 25 asteen, paikoin jopa lähelle 30 astetta. Kesän tähän mennessä ylin lämpötila mitattiin viime viikonloppuna Utsjoella.

Tänä kesänä hellepäiviä on ollut yhteensä jo 30. Se on selvästi enemmän kuin viime vuonna (19 hellepäivää) tai vuonna 2012 (20 hellepäivää).

Vuonna 1987 hellepäiviä oli koko kesän aikana yhteensä vain 10. Kaikista vähiten kesän aikana hellepäiviä oli vuonna 1962 kolmella kappaleella.

Eniten hellepäiviä oli vuonna 2002. Tuolloin niitä kertyi 65 kappaletta. Seuraavana vuonna 2003 hellepäiviä oli yhteensä 39, mutta niistä suurin osa oli heinäkuussa. Tuolloin heinäkuun 31 päivästä 28 oli helteisiä.

Tänä vuonna heinäkuussa hellepäiviä on tähän mennessä ollut 13.

Tällä hetkellä hellepäiviä on ollut tavanomaisesti. Torstaikin on vielä hellepäivä. Sen jälkeen 25 asteen ylitys on epätodennäköisempää. Perjantaina ja lauantaina mittari kohoaa hellelukemiin luultavasti vain aivan yksittäisillä paikoilla.

Itä-Suomessa päästään hellelukemiin myös torstaina

Torstaina lämpimintä on Itä-Suomessa, missä lukemat kohoavat yli 25 asteen. Muualla lämpötila on 20 ja 25 asteen välillä lukuun ottamatta Pohjois-Lappia, missä on viime päivien ajan ollut selvästi muuta maata viileämpää.

Torstai on maan etelä- ja keskiosassa pääosin poutapäivä. Taivaalle muodostuu muhkeita kumpupilviä, mutta päivällä ei sada. Lounaasta saapuu vasta illalla hajanainen sadealue. Pohjoisessa sadekuurot painottuvat Lappiin.

Perjantaiyönä sadealue kulkee Suomen yli. Alkuun runsaimmat sateet painottuvat Baltiaan, mutta aamuyöstä sateita leviää myös Etelä- ja Itä-Suomeen. Perjantai-iltapäiväksi sää poutaantuu ja samalla myös hellemassa väistyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat