Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jussi Niinistö arvostelee mediaa paisuttelusta – ”puoluehallitus käsittelee Tynkkysen kannanottoja”

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) mielestä media paisuttelee perussuomalaisten Facebook-kirjoittelua. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoo, että hallituspuolueiden ryhmänjohtajien kokous ei ole nuhtelutilaisuus.

Kotimaa
 
Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps, oik.) mielestä media paisuttelee perussuomalaisten, kuten puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen (keskellä), käytöstä sosiaalisessa mediassa. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen (vas.) mielestä perussuomalaisten on ruodittava kirjoittelua ensisijaisesti keskenään.
Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps, oik.) mielestä media paisuttelee perussuomalaisten, kuten puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen (keskellä), käytöstä sosiaalisessa mediassa. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen (vas.) mielestä perussuomalaisten on ruodittava kirjoittelua ensisijaisesti keskenään.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmän puheenjohtajat keskustelevat elokuussa perussuomalaisten rasistisiksi tulkituista kirjoituksista.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoo, että perussuomalaisten kirjoittelusta puhutaan samalla, kun ryhmänjohtajat keskustelevat syksyn poliittisista asioista. Tapaamisesta sovittiin jo ennen juhannusta.

”Perussuomalaisten kirjoittelu ei ole mikään pääaihe, mutta sitäkin sivutaan. Ja on tietysti hyvä, että asiasta puhutaan. Aikataulua keskustelulle etsitään paraikaa.”

”Minusta tämä kirjoittelu on asia, josta perussuomalaisten on ensisijaisesti keskenään puhuttava. Ei hallituspuolueiden ryhmyrien tapaamisen tarkoitus ole toimia minään nuhtelutilaisuutena, eikä tarkoitus ole ketään ojentaa. Yhteistyön hengessä tapaamiset pidetään”, Jokinen sanoo.

Suurimman hallituspuolueen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi tiistaina, että hän ottaa perussuomalaisten kirjoittelun hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa esille elokuun tapaamisessa.

Kaikkonen sanoi kokevansa perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen ja yksittäisten puolueen kansanedustajien viimeaikaisen kirjoittelun jopa rasistiseksi.

Jokinen sanoo, että hän ei voi perussuomalaisten kirjoittelun rasistisuutta arvioida. Jokinen sanoo haluavansa pysytellä koko aiheen ulkopuolella.

”En ole kirjoituksia itse lukenut. Olen seurannut keskustelua aiheesta vain median välityksellä. Tällaiset asiat ovat minusta puolueiden sisäisiä, varsinkin kun Tynkkynen ei ole edes kansanedustaja.”

”Tämä ei nyt ole sitä paitsi ihan isoimpia asioita, joka meillä on syksyllä edessä”, Jokinen lisää.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja puolustusministeri Jussi Niinistö sanoo, että Tynkkysen kannanottoja käsitellään seuraavassa puoluehallituksen kokouksessa.

”Kyse ei ole nyt perussuomalaisten kannanotoista puolueena. Kyse on nuorisojärjestömme puheenjohtajasta, ja siihen vetäisin selvän eron.”

”Mutta kyllä tästä sisäisen keskustelun luonnollisesti käymme seuraavassa puoluehallituksessa”, Niinistö sanoo.

Puolueen kansanedustajien vihapuheiksi tulkituista kirjoituksista Niinistö ei sano kuulleensa.

”En ole niistä kuullut. Olen ollut myös matkoilla.”

Niinistö myöntää, että perussuomalaisten rasistiseksi koetusta kirjoittelusta näyttää syntyvän kohu joka kesä.

”Se tuntuu olevan jo jonkinnäköinen perinne. Mutta liikaa ei kannata mediankaan kiinnittää huomiota tämäntyyppisiin lausuntoihin. Niitä ei pidä paisutella, eikä niitä pidä nimenomaan perussuomalaiselle puolueelle tyypillisiksi kannanotoiksi asettaa.”

HS ei tavoittanut keskiviikkona perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Sampo Terhoa kommentoimaan kohukirjoittelua ja hallituspuolueiden ryhmyrien tulevaa kokousta.

Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini väisti keskiviikkona Ilta-Sanomissa Tynkkysen kirjoittelun arviointia.

”Sanon kuten ennenkin. Meillä on tehty puolueessa työnjako. Eduskuntaryhmän asiat kommentoi ryhmän puheenjohtaja ja sitähän se Kaikkonenkin nyt saa, mitä tilasi, ja puoluesihteeri hoitaa nämä muut”, sanoi Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomat kysyi myös Soinilta, miksi puoluejohto ei heti tyrmää avoimesti rasistisia lausuntoja?

”No, esimerkiksi [ Teuvo ] Hakkaraisen lausunnoista on tehty rikosilmoitus tai tutkintapyyntö, jompikumpi, ja oikeusvaltion periaate on, että ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan, jos on aihetta”, Soini vastasi.

Kansanedustaja Hakkarainen (ps) lisäsi löylyä keskusteluun keskiviikkona uudella Facebook-kirjoituksellaan.

Hakkarainen vakuutti, että hänen suutaan ei voi tukkia.

”Jatkossakin aion avata suuni, sillä se on työtäni. Minut on siihen palkattu.”

Hakkarainen myös vaatii ”asiallista keskustelua tosiasioista”.

”Tämä ’helevetin tulen hulluus’ on saatava loppumaan! Vaikenemalla tai asioita kaunistelemalla on tultu tähän tulokseen. Joka päivä saamme lukea pääosin islamilaisten aiheuttamista terrori-iskuista.”

Heinäkuun puolivälissä Hakkarainen vaati Facebookissa, että muslimit pitäisi saada pois Suomesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat