Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perjantaina kesän yöttömät yöt päättyvät – sadekuuroja ropisee ympäri Suomea

Sää säilyy pääosin lämpimänä koko Suomessa. Pohjois-Lapissa lämpötilat tippuvat 15 asteeseen

Kotimaa
 
Yöttömät yöt päättyvät tältä kesältä
Yöttömät yöt päättyvät tältä kesältä
Napapiirin pohjoispuolella voi kesällä ihailla yöttömiä öitä, jolloin aurinko ei laske yölläkään horisontin alapuolelle. Nuorgamissa aurinko on viimeksi laskenut 16.toukokuuta.

Pääasiassa napapiirin pohjoispuolella voi kesällä ihailla yöttömiä öitä. Tällöin aurinko paistaa yölläkin, eikä laske kertaakaan horisontin alapuolelle. Aurinko pilkistää yöllä taivaanrannassa hieman napapiirin eteläpuolella Kemissä asti.

Lapissa aurinko paistaa kesä- ja heinäkuun aikana jopa 300 tuntia. Yötön yö on siis kaamoksen vastakohta. Mitä pohjoisempana napapiiristä ollaan, sitä kauemmin yöt pysyvät valoisina.

Torstain vastaisena yönä aurinko laski ensimmäisen kerran Utsjoella. Nuorgamissa se laskee ensimmäisen kerran 29.7. puoli yhden aikaan yöllä. Nuorgamissa aurinko on viimeksi laskenut 16. toukokuuta.

”Viime päivät ovat olleet Pohjois-Lapissa pilvisiä, ja sää jatkuu samanlaisena perjantainakin. Pohjoisessa voi paikoin perjantaina tulla sade- ja ukkoskuuroja”, kertoo Helsingin Sanomien meteorologi Anniina Törmä.

Pohjois-Lapissa sää jatkuu selvästi muuta maata viileämpänä, nimittäin lämpötila jää lähelle 15 astetta. Muuten pohjoisessa lämpötila kohoaa pääosin 20 yläpuolelle.

Myös maan etelä- ja keskiosassa tulee perjantaina paikoin sadekuuroja, välissä on poutaa. Yhtenäinen sadealue väistyy päivän aikana vähitellen itään. Sää on perjantainakin lämmintä, vaikka kaikkein lämpimin ilmamassa on väistynyt. Ylimmillään lämpötila kohoaa lähelle 25 astetta paikoin maan eteläosassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat