Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustusvoimat antoi ohjeet Pokémon Gosta

Mobiilipeliä ei saa pelata sotilaskaluston luona.

Kotimaa
 
Juuso Määttänen
Ville Männikkö
Armeijassa puhelimellaan ei saa kuvata esimerkiksi sotilaskalustoa, varusteita tai muita arkaluontoisia paikkoja. Niiden luona myös Pokémon Gon pelaaminen on kiellettyä.
Armeijassa puhelimellaan ei saa kuvata esimerkiksi sotilaskalustoa, varusteita tai muita arkaluontoisia paikkoja. Niiden luona myös Pokémon Gon pelaaminen on kiellettyä. Kuva: Ville Männikkö

Puolustusvoimien pääesikunta on lähettänyt varuskuntiin virallisen ohjeistuksen ”lisättyä todellisuutta ja virtuaalitodellisuutta hyödyntävien sovelluksien käytöstä sotilasalueilla”.

Kyse on esimerkiksi Pokémon Gon pelaamisesta armeijassa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki.

Keskeinen ongelma Pokémon Gon ja puolustusvoimien välillä on se, että Pokémon Go hyödyntää sekä paikkatietoja että puhelimen kameraa. Kun nappaa pokémoneja, tulee käyttäneeksi puhelimen kameraa, eli puolustusvoimien näkökulmasta valokuvanneeksi ympäristöään.

Armeijassa puhelimellaan ei saa kuvata esimerkiksi sotilaskalustoa, varusteita tai muita arkaluontoisia paikkoja, joten niiden luona myös Pokémon Gon pelaaminen on kiellettyä.

Operatiivisella osastolla työskentelevä everstiluutnantti Teemu Hokkanen korostaa, että uusi ohjeistus ei liity vain Pokémon Go -peliin.

”Tässä on kyse laajemmin lisättyä todellisuutta hyödyntävistä sovelluksista, joista Pokémon Go on nyt ensimmäinen suureen suosioon noussut tapaus”, Hokkanen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat