Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rkp:n Henriksson: Perussuomalaiset eivät saa dominoida maahanmuuttopolitiikkaa

Yhteiskunnallinen keskustelu todistaa Henrikssonin mukaan, että myötätunto ihmisten hätää kohtaan puuttuu.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Outi Pyhäranta / HS
Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson moittii hallituksen tekemiä tiukennuksia ulkomaalaislakiin sekä laajemminkin hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa.

Henrikssonin mielestä hallitus haluaa tehdä ja tekee Suomesta mahdollisimman epähoukuttelevan paikan.

”Tavoite on kestämätön, kun huomioidaan maamme vanheneva väestö”, Henriksson toteaa tiedotteessaan.

Yhteiskunnallinen keskustelu todistaa Henrikssonin mukaan, että myötätunto ihmisten hätää kohtaan puuttuu. Perussuomalaisten riveistä se saa jopa rasistisia näkökulmia, hän toteaa.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kirjoitti viime viikolla Facebookissa pitkän islamin vastaisen kirjoituksen. Rasistisesta kirjoittelusta arvosteltu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) puolestaan nimitti turvapaikanhakijoita Converse-miehiksi eilen torstaina.

”Inhimillisyys ja humanismi ovat yhä vahvemmin kateissa”, Henriksson sanoo.

Hallitus esitti toukokuussa muutoksia ulkomaalaislakiin. Laista poistui tuolloin muun muassa humanitaarisen suojelun pykälä. Ulkomaalaislain tiukentamisen ja maahanmuuttoviraston Irakin turvallisuustilannetta koskevien aiempaa tiukempien linjausten seurauksena yhä useampi turvapaikanhakija on saanut kielteisen päätöksen, Henriksson sanoo.

Hän nostaa myös esille mediassa viime päivinä esiintyneen tapauksen irakilaismiehestä, jonka turvapaikkahakemus oli hylätty siitä huolimatta, että hän joutui kotimaassaan terroristijärjestö Isisin vainon kohteeksi. HS kertoi tapauksesta keskiviikkona.

”Tapaus osoittaa miten epäinhimillistä säännöstöstämme on tullut”, Henriksson jatkaa tiedotteessaan.

”Kokoomuksen ja pääministeripuolue keskustan on nyt syytä näyttää, että perussuomalaiset eivät saa dominoida maamme ja hallituksen ulkomaalais- ja maahanmuuttopolitiikkaa. On tullut aika sanoa ei, ennen kuin epäinhimillisyys saa yliotteen kokonaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat