Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perinteiset pihapelit ovat yhä suosittuja – mölkyn suosio jopa kasvanut

Perinteiset pihapelit ovat säilyttäneet asemansa kesän myyntitilastoissa.

Kotimaa
 
Pentti Vänskä
Mölkky on yksinkertainen heittopeli, jossa kaadetaan puupalikoita ja lasketaan pisteitä.
Mölkky on yksinkertainen heittopeli, jossa kaadetaan puupalikoita ja lasketaan pisteitä. Kuva: Pentti Vänskä

Kesä on yhdessä olemisen aikaa, ja sitä aikaa vietetään pihalla. Näin voi ainakin päätellä siitä, että pihapelit ovat suosittuja entiseen tapaan.

Mikään ei voita hyväksi koettua, sillä perinteiset pelit, kuten mölkky, kroketti ja tikka, ovat edelleen pihapelien myyntitilastojen kärjessä. Uutuuspelit eivät ole niinkään lyöneet läpi.

Pihapeleistä suosituin tänä kesänä on ollut mölkky. S-ryhmän vähittäiskaupan kodin ja viihteen valikoimajohtaja Ville Vahla kertoo, että tikka- ja krokettipelien suosio on hieman hiipunut viime vuoteen verrattuna, mutta mölkkyä sen sijaan on myyty paremmin. Myös Keskolta ja Clas Ohlsonilta vahvistetaan, että mölkky on edelleen hittipeli.

”Oletamme, että se on perinteinen mökkituliainen”, Keskon tiedottaja Otto Heinonen kertoo.

Monet muut pihapelit, kuten petankki, renkaanheittopelit ja muut heittopelit, ovat edelleen suosittuja, mutta ne eivät pärjää kilpailussa kärkikolmikon kanssa.

Pihapelien suosiota selittää tietenkin se, että niitä voi pelata yhdessä, porukan ikäjakaumasta riippumatta.

Suosioon vaikuttaa myös sää, joka ei ole tänä kesänä ollut niin huono, etteivätkö pihapeleistä kiinnostuneet olisi uskaltaneet lähteä tutkimaan kauppojen tarjontaa.

Mobiilipeli Pokémon Go on ollut kesän hitti, mutta ainakin Kesko uskoo, ettei Pokémon syrjäytä pihapelejä. Clas Ohlsonilla asia nähdään hieman toisin.

”Jos Pokémon Go lasketaan vähän modernimmaksi pihapeliksi, niin varavirtalähteitä meillä on mennyt kaupaksi, kun pelaajat haluavat varmistaa puhelimen akun keston”, kertoo Clas Ohlsonin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marika Jirout.

Vaikka Pokémon Go on varmasti houkutellut monet lapset pokémon-jahtiin, eivät kaikki ole sentään Pikachun perään karanneet. Ulkoleluille on nimittäin entistä suurempi kysyntä.

”Ulkolelujen myynti on kokonaisuudessaan todella isossa kasvussa”, Vahla kertoo.

Ulkoleluista suosituimpia ovat S-ryhmässä olleet erilaiset saippuakuplavälineet. Niissä valikoima on laajentunut huomattavasti sitten vuosien takaisten perusputkiloiden. Isojen ja pienten saippuakuplien tekemiseen on omat välineensä.

Saippuakuplien suosio piileekin edullisuudessa, joka pätee myös uimaleluihin. Edulliset uimalelut ovat Vahlan mukaan menneet erittäin hyvin kaupaksi. Sama on huomattu myös Keskon liikkeissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat