Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sunnuntaina luvassa lämmintä – Ilmatieteen laitos antoi ukkosvaroituksen

Lämpötila lähentelee idässä hellelukemia, mutta sateita on luvassa suureen osaan maata. Ukkosvaroitus on annettu suurimpaan osaan maata.

Kotimaa
 
Salla Hekkala Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HSTV:n toimittaja.
Sunnuntain sää on epävakainen, mutta yhä kesäisen lämmin
Sunnuntain sää on epävakainen, mutta yhä kesäisen lämmin
Tiedossa on sadekuuroja suuressa osassa maata. Ukkonenkin voi jyrähdellä paikoin.

Sää on sunnuntaina suuressa osassa maata kesäisen lämmin, mutta epävakainen. Epävakaisuus johtuu laajasta matalapaineen alueesta, joka vaikuttaa myös Skandinavian säähän.

Sunnuntaina iltapäivällä kannattaa pitää sateenvarjo mukana, sillä suuressa maata tulee sadekuuroja tai sadetta. Paikoin voi sataa rankastikin. Lapissa sade on yhtenäisempää, mutta muualla väliin mahtuu myös poutaisia hetkiä.

Ukkonenkin voi jyrähdellä. Ilmatieteen laitos on antanut sunnuntaille ukkosvaroituksen lähes koko maahan: varoitus on voimassa Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa ja maan itäosassa. Ukkoskuurojen yhteydessä on paikoitellen ukkospuuskia, joiden voimakkuus on yli 15 metriä sekunnissa.

Lisäksi Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin on annettu iltapäivälle sadevaroitus. Sadetta voi tulla yli 20 millimetriä tunnissa.

Lämpötila kohoaa idässä 25 asteen tuntumaan ja muuallakin ollaan noin 20 asteessa. Lapin pohjoisosaan virtaa kuitenkin viileämpää ilmaa Jäämereltä.

Maanantaina pohjoisimmassa Lapissa voidaan jäädä paikoin 10 asteen alapuolelle. Muualla maassa on kuitenkin lämpimämpää. Maanantai on myös sunnuntaita vähäsateisempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat