Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisilla työntäyteinen yö Kotkan Meripäivillä – ”Tällä kertaa putkatilaa riitti kaikille”

Juopunut festivaalikansa tappeli keskenään, Kotkassa yön aikana 175 poliisitehtävää.

Kotimaa
 
Mikko Stig / LEHTIKUVA
Vapaa-ajan veneitä satamassa Kotkan meripäivillä torstaina.
Vapaa-ajan veneitä satamassa Kotkan meripäivillä torstaina. Kuva: Mikko Stig / LEHTIKUVA

Kotkan Meripäivillä vietettiin rauhaton lauantain ja sunnuntain välinen yö.

Festivaalikansaa kokoontui erityisesti Kotkan keskustan Isopuistoon, joka Kaakkois-Suomen poliisin komisario Ilari Van der Steenin mukaan oli ”tupaten täynnä”. Komisarion arvion mukaan puistossa oli noin 10 000 juhlijaa.

”Alkuillasta siellä oli hillittyjä piknikin viettäjiä, mutta siitä sitten paikalle tuli enemmän nuorisoa ja illan tahti kiihtyi.”

Poliisilla oli yön aikana 175 tehtävää, jotka johtivat 20 ihmisen kiinniottoon eli putkareissuun. Syinä olivat pääasiassa tappelut ja juopumukset, ja Kotkan Isopuistossa myös ammuttiin luvattomasti ilotulitteita.

Komisario Ilari Van der Steen kertoo, että meripäivien lauantain ja sunnuntain välinen yö oli poliisin näkökulmasta odotetunlainen. Railakkaaseen menoon osattiin varautua edellisten vuosien kokemuksen perusteella.

”Meripäivien aikana poliisi saa noin 300–400 tehtävää, ja keskimäärin kiinni otetaan noin 30 henkilöä. Tällä kertaa putkatilaa riitti kaikille.”

Poliisin tavallisessa päivittäistoiminnassa Kotkasta viedään putkaan tällä hetkellä Kouvolaan, koska Kotkaan rakennetaan uutta poliisitaloa. Meripäiviä varten vanhan poliisitalon putkatilat oli poikkeuksellisesti otettu käyttöön.

Meripäivien kiinniottoihin liittyy poliisin mukaan lähes poikkeuksetta alkoholi ja päihtymystila.

”Kyllä voi sanoa, että melkein aina kun päätyy poliisin kanssa tekemisiin, niin tavalla tai toisella siihen alkoholi liittyy.”

Kotkan Isonpuiston juhlijat ovat Van der Steenin mukaan noin 15–40-vuotiaita.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Isopuistossa tapahtui puukotus, jonka uhri joutui sairaalahoitoon. Poliisi on ottanut tapaukseen liittyen kiinni yhden henkilön.

Meripäivien juopuneiden juhlijoiden meno on kuitenkin poliisin näkökulmasta kokonaisuutena hieman rauhoittunut Kotkan keskustassa muutamien vuosien takaiseen tilanteeseen verrattuna. Poliisi valvoo keskustan toimintaa, ja Meripäivien oma järjestyksenvalvonta puolestaan festivaalin huvialuetta.

”Joitakin vuosia sitten, ennen kuin huvialue määriteltiin nykyiseen paikkaansa, silloinhan koko kaupunki tuntui olevan yhtä huvialuetta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat