Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiin kaavaillaan jopa kymmentä uutta nopeuskameratolppaa – valvonta lisääntymässä myös muissa kaupungeissa

Helsingin Mechelininkadulle tulossa toinen kameratolppa.

Kotimaa
 
Antti Hämäläinen
Mechelininkadulle on tulossa toinen kameratolppa.
Mechelininkadulle on tulossa toinen kameratolppa. Kuva: Antti Hämäläinen
Fakta

Kamera valvoo nopeuksia

 Suomessa on noin 930 kameratolppaa. Vain murto-osa niistä sijaitsee taajama-alueella.

 Kehä I:lle asennettiin helmikuussa 35 nopeuskameratolppaa. Poliisin mukaan ylinopeudet kameratolppien kohdalla ovat laskeneet tolppien käyttöönoton jälkeen.

 Noin prosentti autoilijoista ajaa tolpan kohdalla ylinopeutta.

Poliisilaitokset kartoittivat keväällä kaupunkien kiinnostusta hankkia kaupunkialueelle nopeuskameratolppia. Helsinkiin on päätetty nyt jo yksi uusi tolppapaikka, eli Mechelininkadulle tulee toinen tolppa. Se on tulossa valvomaan pohjoisen suuntaan menevää liikennettä Taivallahden koulun läheisyydessä. Samalle kohdalle asennettiin kameravalvontatolppa vuonna 2012 valvomaan etelään menevää liikennettä.

HS:n tietojen mukaan kaupunkiin kaavaillaan jopa kymmentä uutta kameratolppaa.

”Ihmiset kokevat, että automaattivalvonta on parhaimmillaan kaupunkialueella siellä, missä kevyt liikenne kohtaa ajoneuvoliikenteen. Minä olen samaa mieltä”, ylikomisario Dennis Pasterstein Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksesta sanoo.

Poliisi sai tänä vuonna 1,7 miljoonan euron lisärahoituksen automaattivalvontaan. Poliisihallitus tekemässä tilauksen jopa 60 uuden kameran hankkimisesta.

Helsingin lisäksi kameratolppia on tulossa todennäköisesti lisää muun muassa Turkuun, Tampereelle, Lahteen ja Hämeenlinnaan.

”Näissä kaupungeissa on osoitettu halukkuutta osallistua tolppien kustannuksiin. Nopeusvalvonnan lisäksi tolppia voi käyttää myös punavalovalvontaan”, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Tampereelle valmistuu marraskuussa Suomen pisin maantietunneli. Sinne asennetaan maan ensimmäiset keskinopeusvalvontakamerat.

Kameratolppien rakentamisesta vastaa maanomistaja. Maanteillä rakentaja on paikallinen ely-keskus. Kaupungeissa vastuu on kaupungilla.

”Poliisihallitus pyysi kaupunkeja etsimään paikkoja, joihin tolppa voisi sopia. Osa kaupungeista on ottanut kopin ja ymmärtänyt, että tässä voi tehdä liikenneturvallisuustyötä kaupungin näkökulmasta tosi edullisesti”, Pasterstein sanoo.

Poliisihallituksen mukaan kameratolppia on nykyään asennettu taajama-alueille muun muassa Helsingissa, Tampereella, Oulussa ja Lahdessa.

”Lisäksi on tietenkin pienempiä kaupunkeja, joissa automaattivalvonnassa oleva valtatie menee kaupungin läpi”, Ihalainen sanoo.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin maanantaina nopeusvalvonnan lisäämisestä. Suunnitelmien mukaan Tampereelle asennetaan loppuvuonna ensimmäiset keskinopeuskamerat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat