Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylivieskan kirkkopalon rikosnimike lieveni – epäilty sytyttäjä sai syytteen törkeästä vahingonteosta

Syyttäjän mukaan tuhopoltto aiheutti seitsemän miljoonan euron vahingot.

Kotimaa
 

Ylivieskan vanhan puukirkon tuhopolttoon liittyvä rikosnimike on lieventynyt poliisitutkinnan jälkeen. Kihlakunnansyyttäjä Terhi Gröhn on nostanut 26-vuotiasta miestä vastaan syytteen törkeän tuhotyön sijasta törkeästä vahingonteosta.

Syyttäjä Gröhn ei kommentoi syytä rikosnimikkeen muuttumiseen ennen oikeudenkäyntiä. Se alkaa 17. elokuuta Ylivieskassa.

Poliisi epäili, että tuhopoltto olisi saattanut suuren joukon ihmisiä vaaraan. Rikosnimikkeen vaihtumisesta voi päätellä, ettei syyttäjä pitänyt näyttöä tältä osin riittävänä.

Tulevassa oikeudenkäynnissä ei ole tulipalon osalta muita asianomistajia kuin seurakunta.

Rikosnimikkeen muuttumisella voi olla huomattava merkitys mahdolliseen rangaistukseen. Törkeästä vahingonteosta voidaan tuomita enintään neljä vuotta vankeutta, kun törkeän tuhotyön enimmäisrangaistus olisi ollut kymmenen vuotta vankeutta.

Miehen epäillään sytyttäneen Ylivieskan puukirkon palamaan 26. maaliskuuta. Syyttäjän mukaan hän käytti apunaan palavia nesteitä.

Kirkko tuhoutui palossa täysin. Vahingot nousevat syyttäjän mukaan noin seitsemään miljoonaan euroon.

Syytetty kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Vakuutusyhtiö If aikoo vaatia mieheltä mittavia vahingonkorvauksia, mutta niiden suuruus on Ifin korvausjohtajan Brita Palmun mukaan vielä epäselvä.

Asiantuntijat laskevat Palmun mukaan edelleen, kuinka arvokas tuhoutunut kirkko oli. If ei ole vielä myöskään ratkaissut, kuinka suuret korvaukset se maksaa tuhoutuneesta kirkosta seurakunnalle.

Kirkko oli vakuutettu runsaan kuuden miljoonan euron arvosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat