Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkeihin tulossa lisää valvontatolppia – Helsinkiin kaavaillaan jopa kymmentä uutta

Helsingin Mechelininkadulle on tulossa toinen kameratolppa.

Kotimaa
 
Antti Hämäläinen
Mechelininkadulle on tulossa toinen kameratolppa.
Mechelininkadulle on tulossa toinen kameratolppa. Kuva: Antti Hämäläinen
Fakta

Kamera valvoo nopeuksia

 Suomessa on noin 930 kameratolppaa. Vain murto-osa niistä sijaitsee taajama-alueella.

 Kehä I:lle asennettiin helmikuussa 35 nopeuskameratolppaa. Poliisin mukaan ylinopeudet kameratolppien kohdalla ovat laskeneet tolppien käyttöönoton jälkeen.

 Noin prosentti autoilijoista ajaa tolpan kohdalla ylinopeutta.

Poliisilaitokset kartoittivat keväällä kaupunkien kiinnostusta hankkia kaupunkialueelle nopeuskameratolppia.

Helsinkiin on päätetty jo yksi uusi tolppapaikka: Mechelininkadulle tulee toinen tolppa. Se tulee valvomaan pohjoisen suuntaan menevää liikennettä Taivallahden koulun läheisyyteen. Samalle kohdalle asennettiin kameratolppa vuonna 2012 valvomaan etelään menevää liikennettä.

HS:n tietojen mukaan kaupunkiin kaavaillaan jopa kymmentä uutta kameratolppaa.

”Ihmiset kokevat, että automaattivalvonta on parhaimmillaan kaupunkialueella siellä, missä kevyt liikenne kohtaa ajoneuvoliikenteen. Minä olen samaa mieltä”, sanoo ylikomisario Dennis Pasterstein liikenneturvallisuuskeskuksesta.

Poliisi sai tänä vuonna 1,7 miljoonan euron lisärahoituksen automaattivalvontaan. Poliisihallitus on tekemässä tilauksen jopa 60 uuden kameran hankkimisesta.

Helsingin lisäksi kameratolppia on tulossa todennäköisesti lisää muun muassa Turkuun, Tampereelle, Lahteen ja Hämeenlinnaan.

”Näissä kaupungeissa on osoitettu halukkuutta osallistua tolppien kustannuksiin. Nopeusvalvonnan lisäksi tolppia voi käyttää myös punavalovalvontaan”, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Kameratolppien rakentamisesta vastaa maanomistaja. Maanteillä rakentaja on paikallinen ely-keskus. Kaupungeissa vastuu on kaupungilla.

Poliisihallituksen mukaan kameratolppia on nykyään asennettu taajama-alueille muun muassa Helsingissa, Tampereella, Oulussa ja Lahdessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat