Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikkelin ”myrkkyviina” lienee sisältänyt metanolia – kaksi kuoli ja yksi on yhä tehohoidossa

Kuolemantapaukset sattuivat viime viikonloppuna yksityisasunnoissa. Tapahtuneeseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Kotimaa
 

Mikkelissä viime viikolla niin sanotussa myrkkyviinatapauksessa kuolleet mies ja nainen nauttivat todennäköisimmin korvikealkoholia, kuten lasinpesunestettä tai jäähdytysnestettä, jonka sisältämä myrkyllinen alkoholi lienee ollut pääosin metanolia, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Tapaukseen liittyen yksi mies on yhä tehohoidossa. Hänen tilansa on poliisin mukaan heikko.

Kaikki kolme osallista ovat noin 50–60-vuotiaita, ja poliisin tietojen mukaan he olivat viime viikkoina viettäneet yhdessä runsaasti aikaa ja käyttäneet myös alkoholia.

Kuolemat tapahtuivat kahdessa yksityisasunnossa ja poliisi on puhuttanut useita ihmisiä kerrostaloalueella, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Johanna Parviainen Itä-Suomen poliisilaitoksesta.

”Nämä tapahtuivat asunnonhaltijoiden omissa asunnoissa, toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Tehohoidossa oleva mies puolestaan [nautti nestettä] perjantain ja lauantain välisenä aikana”, Parviainen kertoo.

Maanantaina poliisi tiedotti, että kuolemantapauksiin liittyi luultavasti viinapullossa ollut sininen neste. Ainetta koskevat laboratoriotutkimukset kuitenkin valmistunevat lähiviikkoina, eikä myrkyllisen alkoholin alkuperä ei ole toistaiseksi tiedossa. Korvikealkoholia on saatettu käyttää esimerkiksi muuhun juomaan sekoitettuna.

Kahdelle kuolleelle tehdyssä oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa ei poliisin mukaan ”tullut ilmi mitään erityistä”. Lopulliset oikeuskemialliset tutkimustulokset valmistuvat kuitenkin vasta viikkojen kuluttua.

Tapahtuneeseen ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi jatkaa tutkintaa kuolleiden osalta kuolemansyyn tutkintana ja tehohoidossa olevan miehen osalta muuna tutkintana.

Poliisin tiedossa ei ole, että myrkkyviinalle olisi tässä tapauksessa altistunut kolmikon lisäksi muita ihmisiä.

Poliisi saattaa ottaa myöhemmin erikseen tutkittaviksi mahdolliseen viinanvälittämiseen liittyvät rikosepäilyt. Poliisille voikin yhä toimittaa vihjeitä viinan katukaupasta ja yksityishenkilöiden edelleen myymistä alkoholituotteista.

”Muita tämän tapauksen kaltaisia ei ole juurikaan tullut viime aikoina mitään ilmi. Ehkä tietyissä piireissä jotakin saattaa tietysti liikkua, mutta siitä ei poliisilla ole tarkkaa kuvaa. Juuri tämänkin takia kaipaamme mahdollisia vihjeitä, että saisimme selvitettyä, jos [laajempi ilmiö] ylipäänsä on olemassa”, Parviainen sanoo.

Vihjeitä voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen numeroon 029 541 5232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat