Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhanen: Venäjän kutsuun vastattava

Kotimaa
 
Sirpa Räihä / HS
Matti Vanhanen
Matti Vanhanen Kuva: Sirpa Räihä / HS

Keskustan kansanedustaja Matti Vanhasen mukaan Venäjän esittämään neuvottelukutsuun ”kannattaa suhtautua ennakkoluulottomasti”.

Venäjän puolustusministeriö kertoi maanantaina kutsuvansa Naton ja Natoon kuulumattomien Itämeren maiden edustajia Moskovaan syyskuussa. Natoon kuulumattomia maita ovat Suomi ja Ruotsi.

”Aloite neuvotteluihin on tähän mennessä julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan sisällöltään siksi epäselvä, että se tarjoaa Venäjälle mahdollisuuden hioa sisältöä saamansa palautteen perusteella”, Vanhanen sanoo tiedotteessaan.

Tarkoituksena olisi uutistoimisto tietojen mukaan keskustella raja-alueiden sotilaallisen toiminnan tuottamista ”vastavuoroisista huolista”. Ilmeisesti tarkoitus olisi sopia Itämeren lentoturvallisuudesta presidentti Sauli Niinistön ehdotuksen mukaisesti.

Niinistö esitti Venäjän presidentin Vladimir Putinin vieraillessa Suomessa, että Venäjä ja Nato voisivat sopia lopettavansa pimeät lennot Itämerellä. Sotilaslennoilla pitäisi kytkeä transponderit päälle.

Vanhanen muistuttaa, että ”Suomella ja Baltian kolmella maalla on historiallista allergiaa sotilaallisia konsultaatiota kohtaan”.

”Tästä ei kannata hakea silti historiallista analogiaa, koska tilanne on uusi. Diplomatian historiasta kannattaa kuitenkin päätellä, että nyt on julkisuuteen sanottu vain osa. Venäjällä on varmasti mielessään pidemmälle menevä ajatus, joka tavalla tai toisella on kytköksissä heidän laajempaan ajatteluunsa eurooppalaisesta turvallisuusarkkitehtuurista”, Vanhanen kirjoittaa.

Vanhasen mukaan lentoliikenteen turvallisuuden sekä myös meriliikenteen suhteen ”lienee luonnollista, että Suomi suhtautuu jatkokeskusteluiden mahdollisuuteen myöntävästi”.

”Vastausta ei pidä kuitenkaan antaa yksin, vaan mahdollisuudesta on keskusteltava muiden kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat