Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loppuunmyyty juna voi olla osan reitistä puolityhjä – VR harkitsee nyt lippuja, joissa istumapaikka vaihtuisi matkan aikana

Loppuunmyydyn junan täyttöaste matkan aikana voi vaihdella täydestä ”puolityhjään”.

Kotimaa
 
Tatu Paulaharju
Myyntijärjestelmä ilmoittaa junan olevan loppuunmyyty, jos se ei pysty tarjoamaan yhtä istumapaikkaa matkan alusta loppuun. Paikkoja voi kuitenkin olla vapaana eri asemaväleillä. Arkistokuva.
Myyntijärjestelmä ilmoittaa junan olevan loppuunmyyty, jos se ei pysty tarjoamaan yhtä istumapaikkaa matkan alusta loppuun. Paikkoja voi kuitenkin olla vapaana eri asemaväleillä. Arkistokuva. Kuva: Tatu Paulaharju

VR:llä pohditaan, voisiko yhtiön lipunmyyntijärjestelmä tarjota kaukojuniin eri istumapaikkoja yhdisteleviä lippuja siinä tapauksessa, että samaa istumapaikkaa ei olisi saatavilla koko matkalle.

Tällä hetkellä myyntijärjestelmä ilmoittaa esimerkiksi verkkokaupan asiakkaalle junan olevan loppuunmyyty, jos se ei pysty tarjoamaan yhtä istumapaikkaa matkan alusta loppuun. Junassa paikkoja voi kuitenkin olla vapaana paljonkin eri asemaväleillä.

Junan täyttöaste matkan aikana voi vaihdella täydestä ”puolityhjään”, kertoo VR:n hinnoittelu- ja tuotejohtaja Nora Härme.

VR:llä asia on tiedostettu ja siellä pohditaan, voisiko asialle tehdä jotakin. Vapaat istumapaikat nimellisesti loppuunmyydyissä junissa ovat näkyneet myös asiakaspalautteessa.

”Jos asiakas etsii matkaa vaikka Helsinki–Oulu-välille, järjestelmä yrittää etsiä hänelle yhden istuimen matkalle. Järjestelmä ei siis tarjoa sellaista vaihtoehtoa, jossa pitäisi vaihtaa istumapaikkaa. Se on suunniteltu niin”, Härme sanoo.

”Tätä toki pyrimme miettimään, kun järjestelmiä kehitetään ja uusitaan jatkossa. Selvitämme mahdollisuutta, että järjestelmä tarjoaisi eri istumapaikkojen yhdistelmän. Se on kuitenkin vähän kaksipiippuinen juttu: asiakkaan etu on, että hänelle lähtökohtaisesti haetaan paikkaa, jota ei tarvitsisi vaihtaa.”

Varsinaisia päätöksiä asiasta ei ole tehty.

Härmeen mukaan tällä hetkellä vain noin kolme prosenttia kaikista lähdöistä on sellaisia, joissa juna on täynnä jossakin vaiheessa matkaansa. Loppuunmyydyt lähdöt luonnollisesti sijoittuvat esimerkiksi suosituille väleille Helsingistä Turkuun ja Helsingistä Tampereelle sekä ruuhkapiikkeihin, kuten juhannukseen.

Loppuunmyytyihinkin juniin voi nousta ja ostaa lipun konduktööriltä.

”Totta kai on mahdollista, että asiakas nousee junaan ja ostaa lipun sisältä. Silloin lippu ei kuitenkaan sisällä istumapaikkaa ja matkaan sisältyy riski, että istumapaikkaa ei löydy tai sitä joutuu vaihtamaan matkan aikana”, Härme sanoo.

Junasta ostettu lippu maksaa matkan pituudesta riippuen kolme tai kuusi euroa ennakkoon ostettua lippua enemmän.

Kalliimman lisähinnan joutuu maksamaan yli 76 kilometrin pituisista matkoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat