Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Forssalaisen yrittäjän murhan esitutkintamateriaali julki – petetty vaimo oli tilannut 10 litraa metanolia

Kotimaa
 

Yrittäjämiehensä murhasta epäilty nainen oli tilannut verkkokaupasta kymmenen litraa metanolia noin kuukausi ennen epäiltyä henkirikosta, käy ilmi poliisin esitutkintamateriaalista.

Materiaali tuli julkiseksi perjantaina, kun murhan tutkinta lopetettiin. Juttu ei etene syyttäjälle, koska murhasta epäilty nainen kuoli tutkintavankeudessa viime helmikuussa.

Epäilty henkirikos tapahtui juhannuksena 2015 sen jälkeen, kun pariskunta oli viettänyt juhannusta kahdestaan perheen mökillä Urjalassa. Mies oli alkanut tuntea itsensä huonovointiseksi ja pariskunta oli lähtenyt kotiin. Kotona vaimo oli soittanut ambulanssin. Mies kuoli sairaalassa metanolimyrkytykseen.

Naista alettiin myöhemmin epäillä henkirikoksesta ja hänet otettiin kiinni tammikuussa 2016. Todistajien mukaan nainen oli kertonut eri ihmisille eri tavoin juhannuksena nautitusta alkoholista ja sen hävittämisestä. Nainen oli kertonut eri ihmisille erilaisia versioita myös miehensä kuolinsyystä.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että nainen oli kysellyt toukokuussa kemianopettajana työskentelevältä entiseltä työtoveriltaan, mistä voisi ostaa metanolia. Nainen oli kysellyt metanolia myös apteekista.

Poliisi löysikin eräästä verkkokaupasta tilausvahvistuksen, jonka mukaan nainen oli tilannut kymmenen litraa metanolia toukokuun lopussa. Nainen oli myös kuitannut metanolin vastaanotetuksi.

Naisen puhelimesta löytyi useita metanoliin liittyneitä Google-hakuja muun muassa sanapareilla metanoli ja sokeus sekä metanoli ja maksa. Nainen oli googlannut myös metanolin vuorokausiannosta ja myrkytystietokeskusta.

Nainen kiisti kuulusteluissa myrkyttäneensä miehensä. Nainen myönsi tilanneensa metanolin. Hänen mukaansa sillä oli tarkoitus pestä keittiön kaappien ovet. Aine ei ollut kuitenkaan soveltunut sisätiloihin, joten hän oli käyttänyt sen hevostrailerin pesuun.

Nainen kertoi laittaneensa litran metanolia lasinpesunestepulloon ja jättäneensä sen autotalliin. Naisen mukaan pullo oli ollut juhannuksen jälkeen tyhjänä hänen miehensä autossa. Nettihaut taas olivat liittyneet opiskeluun ja puhdistukseen.

Todistajana kuultu apteekin työntekijä kertoi naisen puhuneen järjestelmäkameran puhdistuksesta metanolitiedustelun yhteydessä.

”On hyvä kysymys, miksi olen puhunut kamerasta. Meillä on kotonamme keittiön kaapissa vanha kamera. Puhdistus minulla on ollut mielessä. Jos olen puhunut järjestelmäkamerasta tuolloin, niin se on ollut ihan soopaa, enkä osaa sanoa, miksi olen näin puhunut. Ehkä asia on minua nolottanut”, murhasta epäilty nainen sanoi kuulusteluissa.

Nainen kertoi hävittäneensä perheen kaikki alkoholit sen jälkeen, kun sairaalasta oli soitettu ja kerrottu, että miehellä oli metanolimyrkytys. ”Minua käskettiin hävittämään kaikki epäilyttävä alkoholit pois, jotta lisävaurioilta vältytään”, nainen kertoi kuulusteluissa. Naisen mukaan joukossa oli ollut myös pirtulekkereitä.

”Tyhjensin [miehen] autonkin ja silloin sieltä löytyi se aikaisemmin mainitsemani lasinpesunestepurkkikin, jossa oli ollut metanolia, tyhjänä. Missään vaiheessa en kertonut [miehelle], että purkissa oli metanolia.” Nainen sanoi kuitenkin, ettei uskonut, että mies olisi juonut siitä pullosta.

Todistajana kuultiin myös naisen kanssa keskustellutta lääkäriä. Hän epäili, ettei kukaan sairaalasta antaisi ohjetta tuhota viinoja, koska niitä saatettaisiin tarvita myrkytyksen selvittämiseen.

Esitutkinnan perusteella epäillyn henkirikoksen motiivi saattoi liittyä mustasukkaisuuteen. Nainen oli hakenut avioeroa helmikuussa, mutta kertoi kuulusteluissa, ettei ollut todellisuudessa aikeissa erota. Nainen kertoi kuulusteluissa, että miehellä oli ollut suhde toiseen naiseen ja asia oli paljastunut ennen avioerohakemuksen jättämistä.

Todistajina kuultujen ystävien mukaan pariskunnan elämä oli muuttunut radikaalisti sen jälkeen, kun mies oli kärynnyt suhteesta. Ystävien mukaan naisen käytös oli muuttunut oudoksi ja kontrolloivaksi. Yksi ystävä arvioi, että käytös muistutti lähes vainoamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat