Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eppu-huuma nousee Tampereella jättikeikan alla: Hotellit täyteen varattu, ”paisuntasäiliönä” käytetään jo Hämeenlinnaa

Eppu Normaalin konsertin odotetaan tuovan Tampereen kaupungille yli 10 miljoonaa euroa matkailutuloja.

Kotimaa
 
Miisa Kaartinen
Mikko ”Pantse” Syrjä (vas.), Juha Torvinen, Martti Syrjä, Aku Syrjä ja Sami Ruusukallio ovat Eppu Normaali.
Mikko ”Pantse” Syrjä (vas.), Juha Torvinen, Martti Syrjä, Aku Syrjä ja Sami Ruusukallio ovat Eppu Normaali. Kuva: Miisa Kaartinen

Tampere

Tampere alkoi täyttyä Eppu-turisteista jo perjantaina, kun kaupunki valmistautui Eppu Normaalin lauantaista jättikeikkaa varten. Loppuunmyydyn 40-vuotiskeikan paikkoja on 32 000, joten keikka näkyy vahvasti huomenna lauantaina katukuvassa.

Kaupungin hotellit ovat olleet tämän viikonlopun ajan täyteen varattuja jo toukokuusta lähtien, sanoi kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

”Käsittääkseni paisuntasäiliönä käytetään jo Hämeenlinnan hotelleita.”

Kaupunki on antanut jopa suosituksen työntekijöilleen, jotka ovat lauantaina töissä: Eput soimaan paikallisradiosta ja huomio myös pukeutumiseen.

”Etenkin jos on legendaarisia vanhoja paitoja, niin päälle vaan. Huomenna smart casual -pukeutumiseen kuuluu vanha Eppu Normaali -konserttipaita”, Pesä sanoi perjantaina.

Pesällä on myös toive keikalle menijöille: älkää menkö rakenteilla olevan uuden Ratinan kauppakeskuksen ohi vaan hieman kiertäen Laukontorin kautta, josta pääsee Laukonsillalle, joka vie suoraan Ratinaan.

”Se on helpompi reitti kulkea sisään. Rakennusprojekti on niin kriittisessä vaiheessa, että sisäänkäynti on tosi kapea. Kannattaa kiertää Laukontorin kautta, sieltä pääsee helposti sisään.”

Keikka tuo kaupungille yli kymmenen miljoonaa euroa matkailutuloja, Pesä ennakoi aiemmin suurtapahtumakokemusten perusteella ja varsinkin siksi, kun hotellit ovat jo täynnä.

”Me voimme laskennallisesti katsoa, että 40 prosenttia kävijöistä tulee Tampereelta, 20 prosenttia Pirkanmaalta ja 40 prosenttia muualta maasta”, hän sanoi.

Kun keikka joskus iltayhdentoista aikaan lauantaina päättyy, luvassa on kesän isoin ihmismeri Tampereen keskustassa.

”Jos säät yhtään suosivat, porukkahan jatkaa näkyvillä keskustassa, mutta jos näyttää huonommalta, porukka kömpii sisätiloihin. Veikkaan, että sisätilat ovat ihan hyvin käytössä”, hän pohti.

”Pidämme peukkuja, että selviämme ilman isompaa sadetta. Muistutuksena niille, jotka vähemmän käyvät stadioneilla: sontsaa ei saa ottaa mukaan, ottakaa jotain muuta. Mitä enemmän ihmisillä on sadevarusteita, sitä varmemmin ei sada.”

Reijo Hietanen
Eila ja Ari Heiskala odottavat konsertilta paljon.
Eila ja Ari Heiskala odottavat konsertilta paljon.

Torniosta Tampereelle tulleet Eila ja Ari Heiskala sanoivat varautuneensa juuri näin, kertakäyttösadetakein.

”Odotukset ovat tosi korkealla, mutta ei Epuilta voi muuta odottaakaan”, sanoo Eila Heiskala.

”Kolmekymmentä vuotta eppuja on kuunneltu. Nyt toivomme varsinkin 80-luvun hittejä, ei välttämättä sitä varhaisinta punkia.”

Pariskunta sanoo nähneensä vuosien varrella jo kymmeniä Eppu-keikkoja. He tulivat myös Tampereelle täysin keikan vuoksi eivätkä halunneet laskea paljonko matka kaikkinensa junalippuineen, ravintoloineen ja hotelleineen tulee maksamaan.

”Ei lasketa. Tämä on kesälomareissu”, hän sanoi.

”Sitä me vain toivomme, ettei tarvitse siellä vesisateessa olla”, sanoo Ari Heiskala.

Tamperelaisen hotellin aula tarjosi perjantaina iltapäivällä myös yllätyksen samoilta aikakausilta kuin 70-luvulla perustettu Eppu Normaali.

Hotelli Ilveksen aulassa rock-henkistä väkeä ympärilleen keräsi mies, joka piteli käsissään aivan uutta kitaraa. Mies oli Jay Jay French, joka tunnetaan heavymetal-yhtye Twisted Sisterin kitaristina. Hän vastaanotti aulassa suomalaisen soitinrakentajamestari Juha Ruokankaan hänelle tekemän ja myymän kitaran.

Twisted Sister esiintyy jo tänään perjantaina Porissa Porispere-festivaaleilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat