Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisin tietojärjestelmäuudistus valmistunee viisi vuotta aikataulusta myöhässä

Tämän vuoden aikana valmistuu uusi tiedustelujärjestelmä.

Kotimaa
 
Markku Ulander
Poliisin tietojärjestelmäuudistuksen merkittävimmän osan eli rikosilmoitusjärjestelmän pitäisi valmistua vuoden 2018 lopussa.
Poliisin tietojärjestelmäuudistuksen merkittävimmän osan eli rikosilmoitusjärjestelmän pitäisi valmistua vuoden 2018 lopussa. Kuva: Markku Ulander

Poliisin tietojärjestelmäuudistus valmistunee noin viisi vuotta alkuperäisestä aikataulusta jäljessä, arvioi Poliisihallitus.

Uusi järjestelmä piti ottaa kokonaisuudessaan käyttöön vuoden 2014 alussa samaan aikaan, kun poliisi-, esitutkinta- ja pakkokeinolait uudistuivat. Hanke kuitenkin epäonnistui, kun Tieto ei pystynytkään toimittamaan järjestelmää kuin osittain.

Poliisihallitus purki sopimuksen Tiedon kanssa pari vuotta sitten ja sen jälkeen hanketta on alettu kilpailuttaa pienemmissä osissa.

Poliisitarkastaja Mika Pasanen kertoo, että loppuvuodesta valmistuu uusi tiedustelujärjestelmä, joka korvaa nykyisen epäiltyjen rekisterin Eprin. Järjestelmä otetaan aluksi koekäyttöön ensi vuoden alussa joissakin poliisilaitoksissa.

Uudistuksen merkittävimmän osan eli rikosilmoitusjärjestelmän pitäisi valmistua vuoden 2018 lopussa. Rikosilmoitusjärjestelmällä on miltei 19 000 käyttäjää kaikissa viranomaisissa, joissa tehdään esitutkintaa.

Järjestelmästä pyritään tekemään nykyistä Patja-järjestelmää kätevämpi, jolloin aikaa vapautuisi muihin tehtäviin.

Pasasen mukaan uudistuksen budjetti on pysynyt alkuperäisessä noin 25 miljoonassa eurossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat