Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aukioloaikojen vapauttaminen kasvatti S-ryhmän tulosta

Päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi 4,2 prosenttia. S-kaupat kasvattivat markkinaosuuttaan.

Kotimaa
 
Leif Rosas
Helsingin keskustan Sokoksen S-market on ollut vuodenvaihteesta lähtien auki ympäri vuorokauden. Kuvassa asiakkaita sunnuntain vastaisena yönä kello kahdelta tammikuussa.
Helsingin keskustan Sokoksen S-market on ollut vuodenvaihteesta lähtien auki ympäri vuorokauden. Kuvassa asiakkaita sunnuntain vastaisena yönä kello kahdelta tammikuussa. Kuva: Leif Rosas

S-ryhmän vähittäismyynti kasvoi ja tulos parani vuoden alkupuoliskolla kaupan aukioloaikojen vapautumisen, kuluttajahintojen leikkausten ja toiminnan tehostamisen ansiosta, kertoi S-ryhmä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

S-ryhmän liiketulos oli tammi–kesäkuussa 87 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 73 miljoonaa euroa.

Osuuskaupparyhmän muodostavat keskusliike SOK-yhtymä ja alueosuuskaupat. SOK-yhtymän liiketulos oli vuoden alkupuoliskolla kymmenen miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin se oli kolme miljoonaa euroa.

”Sääntelyn keventäminen ja aukioloaikojen vapauttaminen ovat vaikuttaneet positiivisesti kauppaan. Näemme tärkeänä, että sääntelyn keventämistä yhä jatketaan”, sanoi SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä tiedotustilaisuudessa.

Sääntelyn keventämisellä hän viittasi etenkin alkoholilainsäädännön vapauttamiseen ja mahdollisuuteen myydä itsehoitolääkkeitä ruokakaupoissa.

Myös Kaupan liitto on kertonut vapautuneiden aukioloaikojen vauhdittaneen vähittäiskaupan kasvua koko alalla. Viime viikolla julkaistun selvityksen mukaan liikevaihto kasvoi sekä päivittäistavarakaupassa että tavaratalokaupassa.

Kaupan liiton mukaan myös alan työntekijöiden määrä on kasvanut. S-ryhmässä työtuntien määrä lisääntyi alkuvuonna 500 henkilötyövuodella.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi S-ryhmässä 4,2 prosenttia alkuvuonna. Asiakaskäyntien määrä kasvoi kahdeksan prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat