Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli teki tarkastusiskun Hankoon – Puolet rekoista välittömään ajokieltoon

Itä-Euroopasta tulleissa ajoneuvoissa oli vaarallisia puutteita.

Kotimaa
 

Puolet tarkastetuista raskaanliikenteen ajoneuvoyhdistelmistä joutui ajokieltoon, kun Tulli teki yhdessä katsastusviranomaisten kanssa perjantaina tarkastusiskun Hangossa.

Tarkastukseen joutui kymmenen ajoneuvoyhdistelmää, joista viisi asetettiin välittömästi ajokieltoon. Ajokieltoon määrätyt ajoneuvot olivat Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Puolasta.

Ajokieltojen syinä olivat muun muassa vakavat jarruviat, puhkeamispisteessä olevat renkaat ja sitomaton kuorma. Tullitarkastaja Jyrki Virkkunen vahvistaa, että ajoneuvot olivat juuri niin vaarallisia, kuin miltä viat kuulostavatkin.

”Ovat tietenkin vaarallisia. Jos huonosti sidottu tai sitomaton kuorma kaatuu, niin siinä kaatuu koko rekka samalla. Rengas puolestaan on iso ja raskas, ja jos sellaisen räjähtäessä sattuu olemaan ihminen lähietäisyydellä, niin huonosti käy”, Virkkunen sanoo.

Virkkusen mukaan tarkastetuista ajoneuvoista joudutaan tavallisesti asettamaan ajokieltoon vain noin 10–20 prosenttia, joten perjantaina tehty tarkastustulos on poikkeuksellisen huono.

”Syksy näyttää, oliko tämä poikkeustapaus vai uusi suunta. Itä-Euroopassakin on lama, niin kuljetusyritykset säästävät jättämällä huollot väliin.”

Tullissa on Virkkusen mukaan havaittu, että laman aiheuttamat säästöt eivät koske pelkästään ulkomaisia kuljetusliikkeitä.

”Myös jotkut kotimaiset kuljetusyritykset säästävät tällä hetkellä sillä tavoin, että renkaita ei vaihdeta niin usein kuin pitäisi. Vaikka kuljettaja huomauttaa renkaiden kunnosta omistajalle, silti renkaan vaihtamista lykätään.”

Tulli jatkaa tarkastusiskujen tekemistä yhdessä katsastusviranomaisten kanssa eri puolilla Suomea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat