Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsäkanalintujen metsästystä pyritään rajoittamaan jo syksyllä alkavalla metsästyskaudella

Metson, teeren, pyyn ja riekon esiintymistiheydet ovat pienentyneet kymmenen vuoden keskiarvosta.

Kotimaa
 

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa Suomen riistakeskuksen esityksestä rajoittaa metsäkanalintujen metsästystä syksystä alkaen.

Ministeriön valmistelema esitys asiasta lähetettiin lausunnoille tiistaina.

Rajoitusten myötä metson, teeren, pyyn ja riekon rauhoitusta laajennettaisiin ja metsästysaikoja lyhennettäisiin nykyisestä. Metso rauhoitettaisiin suurissa osissa Uuttamaata sekä Varsinais-Suomea ja pyy rauhoitettaisiin Lapissa. Riekko rauhoitettaisiin koko maassa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Tähän mennessä riekkoa on voinut metsästää myös Kainuussa ja Etelä-Lapissa.

Elokuun alussa päättyneiden riistakolmiolaskentojen perusteella kaikkien metsäkanalintujen esiintymistiheydet ovat pienentyneet tuntuvasti alle kymmenen edellisen vuoden keskiarvon. Esimerkiksi metsoja havaittiin 3,1 yksilöä neliökilometrillä eli neljänneksen vähemmän kuin viitenä edellisvuotena keskimäärin.

Lajien niin sanottu yhteistiheys oli tänä kesänä monella laskenta-alueella koko 28-vuotisen riistakolmiolaskentahistorian alhaisin.

Luonnonvarakeskuksen mukaan kantojen pienentymisen taustalla etenkin Pohjois-Suomessa voi olla pienjyrsijöiden, kuten myyrien, määrien pienentyminen.

Ministeriö haluaa asetuksen avulla rajoittaa metsästystä metsästyslaissa säädetyn kestävän käytön periaatteen mukaisesti ja siten, että riistaeläinkannat eivät vaarannu.

Ministeriö toivoo lausuntoja asiasta jo 18. elokuuta mennessä, sillä sen metsästystä rajoittavan asetuksen olisi tarkoitus tulla voimaan jo syyskuussa alkavalla metsästyskaudella.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat