Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Koululaiset haluavat opiskella enemmän digilaitteiden avulla – tabletteja käytetään vielä melko vähän

Tietokone on käytetyin digilaite kouluissa. Tabletteja käytetään harvemmin.

Kotimaa
 
Miikka Pirinen
Kyselyyn vastanneet koululaiset toivoivat, että digilaitteiden käyttö osana opiskelua lisääntyisi. Käytetyin digilaite on tietokone. Arkistokuva.
Kyselyyn vastanneet koululaiset toivoivat, että digilaitteiden käyttö osana opiskelua lisääntyisi. Käytetyin digilaite on tietokone. Arkistokuva. Kuva: Miikka Pirinen

Kouluissa käytetään digilaitteita opiskelussa eniten tiedon etsintään ja kirjoittamiseen. Yleensä välineenä on tietokone tai älypuhelin, harvemmin tabletti.

Tiedot selviävät Vanhempainliiton ja Microsoft Oy:n Oppimisen Pohjantähti -ohjelman tekemästä kyselystä. Kyselyyn vastasi 163 koululaista ja 210 vanhempaa. Kyselyyn vastanneet koululaiset ovat viidennen, kuudennen, kahdeksannen ja yhdeksännen luokan oppilaita. Kysely tehtiin tämän vuoden touko- ja kesäkuussa.

Kyselyyn vastanneet koululaiset toivoivat, että digilaitteiden käyttö osana opiskelua lisääntyisi. Eniten he olivat käyttäneet digilaitteita opiskellessaan äidinkieltä ja reaaliaineita. Vähäisintä digilaitteiden käyttö oli matematiikassa ja taitoaineissa.

Kyselyyn vastanneiden vanhempien mukaan lapsista 75 prosenttia käytti kotona digilaitteita opiskeluun. Vanhempien mukaan 56 prosenttia lapsista käytti laitteita läksyjen tekoon tai koulutehtäviin vähintään viikoittain. Yli puolet vanhemmista toivoi, että digilaitteiden käyttöä opetettaisiin koulussa enemmän.

Vanhempien mielestä lasten digilaitteiden käyttöön kotona ja koulussa liittyy myös huolestuttavia piirteitä. Erityisesti vanhempia huolestuttivat kiusaaminen sosiaalisessa mediassa, haitalliset sivustot ja tietoturva.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat