Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten vanhemmat ymmällään Somerolla – kaupunki kiristi turvatoimia kouluissa ja päiväkodeissa, poliisilla ei ole tietoa mahdollisesta uhasta

Turvallisuuskäytäntöjä on tarkistettu varmuuden vuoksi, Someron hallintojohtaja sanoo.

Kotimaa
 

Someron kaupunki on kiristänyt turvatoimiaan peruskouluissa, kunnallisissa päiväkodeissa ja lukiossa. Ovet on pääosin pidetty lukittuina maanantaista lähtien, ja käytäntöä aiotaan jatkaa toistaiseksi.

Lasten vanhemmat ovat ihmetelleet tilannetta ja monet ovat huolestuneet, sillä selkeää syytä turvatoimien kiristämiselle ei ole kerrottu.

Lounais-Suomen poliisilaitos yritti torstaina rauhoittaa tilannetta tiedottamalla, ettei poliisilla ole tiedossa mihinkään Someron sivistys- tai koulutoimen yksikköön kohdistuvaa konkreettista tai ajankohtaista uhkaa.

”Ei tässä poliisilla ole roolia. Tiedossa ei ole mitään hälytystehtävää tai rikosasiaa, mikä liittyisi mitenkään asiaan. Jos siellä olisi uhka tai poliisi toimisi alueella, poliisi tietysti tiedottaisi siitä”, komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo. Tikan tietojen mukaan poliisille on Somerolta tullut vain neuvonpitopyyntö.

Lukitsemiseen siirryttiin maanantaina. Koulujen syyslukukausi alkoi Somerolla tiistaina.

”Perjantai-iltana meidän sivistysjohtajalle [ Minna Mäkelä-Rönnholm ] oli tullut tieto, että olisi joku mahdollinen epäily lapsiin kohdistuvasta uhasta. Varmuuden vuoksi todettiin, että tarkistetaan turvallisuuskäytäntöjä”, Someron hallintojohtaja Hanna Saarni kertoo.

Mäkelä-Rönnholmin sijaisena Somerolla toimiva kasvatuspäällikkö Leila Hoikkala kertoo, että sivistysjohtaja Mäkelä-Rönnholm on tiedottanut uudistuksesta viestillä, jossa kerrotaan, että Somero tarkistaa uuden lukuvuoden alkaessa varhaiskasvatuksen ja koulujen turvallisuuskäytänteitä. ”Turvallisuuden vahvistamiseksi siirrymme käytäntöön, jossa ovet pidetään lukittuna toiminnan aikana”, viestissä todetaan.

”On tarkoitus jatkaa tätä käytäntöä toistaiseksi. Aika monessa kunnassahan ovet ovat lukittuina koulupäivien aikana”, hallintojohtaja Saarni sanoo.

Kaikkien päiväkotien ja koulujen oviin aiotaan Somerolla asentaa ovikellot. Osassa päiväkotien ovia on jo ovikello.

Hallintojohtajan mukaan huolestuneisuutta on ollut ilmassa varsinkin sen jälkeen, kun sanomalehti Salon Seudun Sanomat kirjoitti asiasta.

Viime viikonloppuna yhden ryhmän päiväkotilapset pidettiin sisällä.

”Viikonlopun osalta henkilöstölle annettiin lähiesimiehen välityksellä ohje, että ollaan mieluummin sisällä, koska ei tiedetty tilanteesta enempää”, kasvatuspäällikkö Hoikkala kertoo.

Nyt päiväkodeissa kuitenkin Hoikkalan mukaan ulkoillaan normaaliin tapaan.

”Kun lapset ovat sisällä, ovet ovat lukossa”, Hoikkala selittää.

Vaikka kaupungin virkamiehillä tai poliisilla ei ole tietoa siitä, että somerolaislapsiin kohdistuisi erityistä uhkaa, epämääräiset huhut ovat aiheuttaneet levottomuutta. Komisario Tikan mielestä tämä on ymmärrettävää.

”Tietysti, jos päiväkodeissa ryhdytään turvallisuusjärjestelyihin niin, etteivät lapset ulkoile, ja paikallinen lehti kirjoittaa asiasta aika raflaavaan tapaan, ei sillä ainakaan liekkiä sammuteta”, Tikka toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat