Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Badewanne-­ sukellus­tutkimusryhmä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Badewanne (saks. kylpyamme) on 1990-luvun alussa perustettu suomalainen sukellustutkimusryhmä. Badewanne on tunnistanut vuosien varrella useita merkittäviä hylkyjä.

Tunnetuimmat löydöt ovat ensimmäisen maailmansodan aikaiset hylyt: risteilijä Pallada, sen upottanut U-26-sukellusvene sekä hollantilaiset kauppa-alukset S/S Alice H ja S/S Houtdijk.

”Meidän tarkoituksenamme on tuottaa näistä tutkimuksistamme dokumentteja suurelle yleisölle. Kaikkialla tulee vastaan se, että ensimmäisen maailmansodan aikaiset tapahtumat kiinnostavat valtavasti ihmisiä”, sanoo ryhmän jäsen Juha Flinkman.

Hän ja Jouni Polkko ovat ryhmän ainoat alkuperäisjäsenet. Ryhmässä on nykyään jäseniä Suomen lisäksi Virosta, Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Italiasta. Sukellusten kustannukset ryhmä maksaa yli 90-prosenttisesti itse, loput tulevat sponsoreilta.

Suomenlahden ympäristö on vaikea sukellettava, sillä se on kylmä ja näkyvyys yleensä huono. Toisaalta veden kylmyys ja sen alhainen suolapitoisuus hidastavat hajoamisprosesseja.

”Hylyt säilyvät paremmin Itämeressä kuin missään muualla. Kun meri on toiminut satoja vuosia kauppareittinä, pohjassa on valtavasti tavaraa. Ryhmän yhtenä tavoitteena onkin kiinnittää kansainvälistä huomiota siihen, että Suomenlahti on uskomaton vedenalaisen arkeologisen tai kulttuurihistoriallisen tutkimuksen mekka.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat