Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp tarjoaa taas viime syksyn verolääkkeitä

Puolue suuntaisi kiky-sopimuksen suomat veronkevennykset pieni- ja keskituloisille.

Kotimaa
 
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskuntaryhmän työvaliokunnan ja puoluejohdon kesäkokouksessa Kuopiossa keskiviikkona.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskuntaryhmän työvaliokunnan ja puoluejohdon kesäkokouksessa Kuopiossa keskiviikkona. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Joensuu

Sdp kohdistaisi kilpailukykysopimuksen laukaisemat veronkevennykset pieni- ja keskituloisille. Rahoitusvaje, joka veronkevennyksistä aiheutuu, korvautuisi Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan ”dynaamisilla vaikutuksilla” eli ostovoiman kasvulla, kotimaisen kysynnän lisääntymisellä ja työpaikkojen kasvulla.

Myös hallitus lähtee siitä, että kilpailukykysopimuksen johdosta työllisyys paranee ja veronkevennykset tulevat sitä kautta maksetuiksi. Sdp on ottanut työllisyyden pääteemakseen ja uhkaa seurata tarkkaan, minkälaisia työllisyyttä vahvistavia toimia hallituksen budjettiriihestä tulee.

Sdp julkisti puoluejohdon kesäkokouksessa Joensuussa ”verotuksen korjausliikkeen”, jossa puolue esittää verotukseen muutoksia. Koko lista on suoraan puolueen tekemästä vaihtoehtobudjetista viime syksyltä.

Uutta esityksessä on ainoastaan pienyrittäjille suunnattu arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostaminen 10 000 eurosta 30 000 euroon.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi torstaina, että esitykset ovat niin hyviä, ”että niihin on pakko tarttua”. Hallitus ei ole kuitenkaan tarttunut, joten Sdp tarjoaa niitä uudestaan.

Esitykset kiristäisivät omistamisen verotusta ja keventäisivät työn verotusta. Työtulovähennystä muutettaisiin pieni- ja keskituloisia suosivaan suuntaan, eläkeläisten verotus oikaistaisiin palkansaajien verotuksen kanssa yhtäläiseksi, pääomaverotusta ja miljoonaperintöjen verotusta kiristettäisiin.

Rinne vakuutti, että Sdp:n veropaketti lisää ostovoimaa, työllisyyttä ja kasvua, velkaantuminen taittuu, mutta kokonaisveroaste ei nouse.

Pohjois-Karjalassa vieraillut puoluejohto sai myös oppitunnin siitä kuinka valtion budjettia seurataan tarkkaan maakunnissa.

Puoluejohdolle vakuutettiin, että Niiralan raja-aseman pitäminen auki 24 tuntia vuorokaudessa olisi elintärkeää maakunnan elinkeinoelämälle. Säästöpaineiden vuoksi raja-aseman aukioloja ehkä joudutaan rajaamaan vain päiväsaikaan.

Koko rajalaitoksen säästötarve on 15 miljoonaa vuodessa. Niiralan aukioloaikojen supistuksella säästyisi 7–8 henkilötyövuotta eli puoli miljoonaa euroa.

Rajavartiolaitoksen kuulemiset ovat kesken ja ratkaisua odotetaan syksyllä. Sisäministeriönkin rahoja puidaan budjettiriihessä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat