Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesä jatkuu viileähköstä ilmasta huolimatta

Seuraavien päivien aikana lämpötila tuskin nousee yli 20:n asteen.

Kotimaa
 
Akseli Valmunen / HS
Kesästä ehtii vielä nauttia.
Kesästä ehtii vielä nauttia. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Kesä ei ole vielä ohi, vaikka paljon yli 20 asteen lämpötiloihin tuskin päästää missään päin Suomea ainakaan seuraavan kymmenen päivän aikana. Vuorokauden keksilämpötilat pysyvät yli kymmenessä lämpöasteessa. Terminen kesä päättyy vasta, kun keskilämpötilat laskevat pysyvästi kymmenen asteen alle.

”Sanoisin, että koko maassa eletään yhä kesää lämpötilojen puolesta. Ihan pohjoisimmassa Lapissa on ollut viileämpää, mutta sielläkin keskilämpötilat ovat olleet yli kymmenen asteen. Vielä ei siis voi sanoa, että kesä on ohi”, sanoo HS:n meteorologi Ilona Láng.

Torstaina päivälämpötila nousi Suomessa monin paikoin 15:een ja enimmillään 18 asteeseen. Päivälämpötilat pysyvät yleisesti varsin samansuuruisissa lukemissa. Etelässä päivälämpötila voi tulevina päivinä nousta yli 15 asteen. Maan keskivaiheilla päivälämpötila jäänee 15 asteen tienoilla ja Pohjois-Suomessa 10–15 asteeseen.

”Sään yleisilme on vaihteleva. Tuulisia ja paikoin sateisia päiviä on tiedossa, mutta paikoin on myös ihan kelposäätä”, Láng sanoo.

”Nuo ovat loppukesälle tyypillisiä lämpötiloja. Keskilämpötiloissa puolestaan ehkä on asteen verran tavanomaista viileämpää.”

Pitkän ajan keskiarvo, johon sääennusteita verrataan, viittaa Ilmatieteen laitoksen kolmenkymmenen vuoden vertailuajanjaksoon vuosina 1981–2010. Siihen verrattuna lämpötilat ovat tällä hetkellä varsin tavanomaisia.

Syksyn tulo näkyy kuitenkin pohjoisimmassa Lapissa. Lauantain vastaisena yönä esimerkiksi käsivarren Lapissa voi olla pakkasta. Nuorgamissa oli hallaa jo torstain vastaisena yönä.

Viikonloppuna Helsingissä järjestettävän Flow-festivaalin puolesta sää näyttää lupaavimmalta perjantai-iltana, jolloin pitäisi olla aurinkoista ennen sadealueen saapumista lännestä. Lauantai on pääosin sateinen ja lämpötila jäänee alle 15:n, mutta sadealue väistyy kohti itää iltapäivällä. Sunnuntaina sää voi jo olla poutainen ja lämpötilakin saattaa nousta lähelle 20 astetta.

Skandinavian matalapainevoittoisen yleissäätilanteen myötä lämpimimmät ilmat jäävät lähitulevaisuudessakin Etelä-Eurooppaan, mutta helteiden mahdollisuutta ei Lángin mukaan voi sulkea pois Suomessakaan.

”Seuraavan kymmenen vuorokauden aikana lämpötila voi nousta enintään 20 asteeseen. Mutta pidemmälle on vielä vaikea ennustaa, ja toki joskus on syyskuussakin mitattu helteitä”, Láng sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat