Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käräjäoikeus: Posti rikkoi yhdenvertaisuuslakia

Tuomion mukaan Postilla ei ollut oikeutta pidättää koko palkkaa työntekijältä, joka kieltäytyi perehdyttämästä vuokratyöntekijän.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomion mukaan Postilla ei ollut oikeutta pidättää vuokratyöntekijän perehdyttämisestä kieltäytyneen työntekijän koko palkkaa.
Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomion mukaan Postilla ei ollut oikeutta pidättää vuokratyöntekijän perehdyttämisestä kieltäytyneen työntekijän koko palkkaa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi torstaina tuomion, jonka mukaan Postilla ei ollut oikeutta pidättää vuokratyöntekijän perehdyttämisestä kieltäytyneen työntekijän koko palkkaa.

Tuomion mukaan Postilla oli oikeus pidättää työntekijän palkasta vain se osa, joka vastasi perehdyttämisen osuutta koko päivän työstä.

Esimies kysyi työntekijältä, haluaako hän perehdyttää vuokratyöntekijän. Työntekijä kieltäytyi. Esimies käski hänet kotiin ja pidätti työntekijän sen päivän palkan.

Posti- ja logistiikka-alan unionin (Pau) lakimiehen Iikka Avelan mukaan Postilla on edessään hintava lasku, jos käräjäoikeuden tuomio jää lainvoimaiseksi.

Viime vuoden marraskuussa samanlaisessa tilanteessa olleita Postin työntekijöitä on Avelan mukaan jopa satoja.

Käräjäoikeus velvoitti Postin maksamaan työntekijälle suurimman osan pidätetystä palkasta ja 2 000 euroa hyvitykseksi syrjinnästä.

Tuomion mukaan Posti rikkoi yhdenvertaisuuslakia, koska asetti työntekijän ammattiyhdistystoiminnan vuoksi huonompaan asemaan kuin työntekijät, jotka eivät kuuluneet ammattiyhdistykseen. Työntekijä oli vain noudattanut Paun järjestöpäätöstä.

Posti velvoitettiin myös maksamaan 7 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Yhtiö voi valittaa tuomiosta hovioikeuteen kuukauden kuluessa.

Tapaus liittyi vuoden 2015 marraskuun postilakkoon. Pau teki viime syksynä päätöksen, jonka mukaan Postin työntekijöiden ei pidä perehdyttää lakkoa rikkovia vuokratyöntekijöitä.

Posti yritti ennen lakon alkamista saada työntekijänsä kouluttamaan vuokratyöntekijät, joiden oli tarkoitus työskennellä Postin työntekijöiden sijasta lakon aikana.

Ammattiliitot vastustivat vuokratyöläisten käyttöä lakon aikana voimakkaasti. Lopulta Posti ilmoitti, ettei aio käyttää vuokratyöntekijöitä lakon aikana.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat