Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisten Putkonen haukkuu rajusti Suomen Yrittäjien Pentikäistä: ”Murskasi yrittäjien vuosikymmenten haaveet”

Perussuomalaisten Matti Putkonen haukkuu kovasanaisesti Suomen Yrittäjien toimitusjohtajaa Mikael Pentikäistä paikallisen sopimisen kaatamisesta. Pentikäinen pitää arvostelua perusteettomana.

Kotimaa
 
HS ja Lehtikuva
Matti Putkonen syytti Mikael Pentikäistä ahneudesta ja poliittisesta pelaamisesta. Pentikäisen mukaan vihjaus keskustan sisäisestä valtataistelusta on ”käsittämätön”.
Matti Putkonen syytti Mikael Pentikäistä ahneudesta ja poliittisesta pelaamisesta. Pentikäisen mukaan vihjaus keskustan sisäisestä valtataistelusta on ”käsittämätön”. Kuva: HS ja Lehtikuva

Perussuomalaiset hyökkää rajusti Suomen Yrittäjiä vastaan. Puolueen viestintää hoitava Matti Putkonen (ps) haukkui lauantaina Lapualla kovasanaisesti järjestön uuden toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen paikallisen sopimisen vesittämisestä.

”Valitettavasti Pentikäisen halu ahnehtia jäsenistölleen erioikeuksia, yhdistettynä uskomattomaan poliittiseen pelaamiseen, murskasi lopulta yrittäjien vuosikymmenten haaveet”, sanoi Putkonen.

Putkosen mukaan Suomen Yrittäjät on jo vuosikymmeniä vaatinut jäsenistölleen samoja työehtosopimusten joustoja kuin työnantajaliittoihin järjestäytyneillä yrittäjillä. Valtaosa Suomen Yrittäjien jäsenistä ei kuulu työnantajaliittoihin.

”Nykyhallitus sai oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) johdolla vihdoin murrettua järjestäytyneen kentän vastustuksen. Yrittäjien tavoite oli toteutumassa. Kaikille yllättäen järjestö hylkäsi hallituksen valmiin esityksen ja paikallinen sopiminen ei etene nyt järjestäytymättömiin eli työnantajaliittoihin kuulumattomiin yrityksiin. ”

”Hallituksen esitys oli ota tai jätä -paperi. Jäsenyritysten on painostettava Suomen Yrittäjät hyväksymään esitys paikallisesta sopimisesta. Uusia neuvotteluja ei tulla aloittamaan”, Putkonen sanoo.

Pentikäinen pitää arvostelua perusteettomana. Hän muistuttaa, että hallitusohjelman alkuperäinen sopimismalli muuttui matkan varrella yrittäjille mahdottomaksi hyväksyä.

”En tiedä, mikä tässä on taustalla. Ehkä perussuomalaisten heikot kannatusluvut painavat. Matti ehkä unohtaa, että perussuomalaisissa on paljon yrittäjiä, jotka näkevät asian samoin kuin Suomen Yrittäjät”, Pentikäinen sanoo.

”Ammattiyhdistysliike halusi, että sopijaosapuoli paikallisessa sopimisessa olisi vain ammattiliittoon kuuluva luottamusmies. Me halusimme, että sopija voi olla luottamusmiehen lisäksi koko henkilökunta tai henkilökunnan valitsema edustaja. Valtaosassa Suomen työnantajayrityksiä on kuitenkin vain muutama työntekijä.”

Putkonen väläyttää, että Suomen Yrittäjien ratkaisun taustalla olisi keskustan sisäinen valtakamppailu.

”Oliko tämä itse asiassa Pentikäisen perimmäinen tavoite? Pentikäinen on ollut puolueen ex-puheenjohtajan Paavo Väyrysen aseenkantaja vuosikymmeniä. Käyttikö Pentikäinen häikäilemättömästi ja vastuuttomasti asemaansa kepun sisäisen valtataistelun keppihevosena?” hän pohtii.

Pentikäinen ihmettelee Putkosen heittoa.

”En ymmärrä yhtään. Ihan käsittämätöntä.”

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen ihmettelee myös Putkosen hyökkäystä Pentikäisen kimppuun. Mäkysen mielestä Putkosen väite siitä, että yrittäjäjärjestö tekisi linjauksillaan puoluepolitiikkaa, on yrittäjiä loukkaava.

”Olemme puolueisiin sitoutumaton järjestö. Teemme yrittäjäpolitiikkaa. Emme osallistu puoluepoliittisiin vääntöihin”, sanoo Mäkynen Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

”Oli Suomen Yrittäjien hallituksen yksimielinen päätös olla hyväksymättä esitystä, jossa paikallisen sopimisen sopijaosapuoleksi kävisi vain ay-liittoon kuuluva luottamusmies, jos työehtosopimus niin määrää.”

Mäkynen myös korostaa, että ennen päätöksen tekemistä asiasta kysyttiin laajalti kentältä.

”Saimme yksimielisen tuen. Suomen Yrittäjien linjapäätökset tekee yrittäjistä koostuva Suomen Yrittäjien hallitus tai työvaliokunta.”

Mäkynen huomauttaa, että Pentikäinen aloitti tehtävässään vasta toukokuun alussa. Hän sanoo tiedotteessa, että Suomen Yrittäjät on ajanut paikallisen sopimisen laajentamista sellaisena kuin hallitus on aikaisemmin linjannut ohjelmassaan.

”Emme ole vieläkään saaneet poliitikoilta emmekä työmarkkinajärjestöjen edustajilta vastausta siihen, miksi tämä työntekijöitä syrjimätön malli ei käy, Mäkynen ihmettelee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat