Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten käy kaupallisten tv-uutisten? Ministeriö asetti työryhmän pohtimaan rahoitusta, vetäjäksi Harry Harkimo

Median murros koettelee myös kaupallisten uutislähetysten rahoituspohjaa, ja alan yritykset ovat viime vuosina tehneet mittavia säästöjä.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen
Kansanedustaja Harry Harkimo ryhtyy vetämään uutta työryhmää.
Kansanedustaja Harry Harkimo ryhtyy vetämään uutta työryhmää. Kuva: Vesa Moilanen

Kaupalliset tv-uutiset saavat oman valtiollisen työryhmänsä, joka pohtii lähetysten tulevaisuutta nopeasti internet-aikaan siirtyvässä mediamaisemassa. Median murros koettelee myös kaupallisten uutislähetysten rahoituspohjaa, ja alan yritykset ovat viime vuosina tehneet mittavia säästöjä.

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi maanantaina asettaneensa työryhmän, jonka tarkoitus on vuoden loppuun mennessä pohtia, mitä asialle voisi tehdä. Arvioitavina ovat sekä kaupallisten tv-uutisten ”asema ja tulevaisuus” Suomen markkinoilla että ”uutistoiminnan rahoitusmahdollisuudet”.

Työryhmän puheenjohtajana on kansanedustaja Harry Harkimo (kok). Lisäksi ryhmässä ovat konsultti Anu Nissinen, kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd) ja Ylen entinen pääjohtaja Arne Wessberg.

Television kaupallisessa uutistoiminnassa päätoimija on MTV3, jolla on oma uutislähetyksensä kahdesti illassa. Tiiviitä sähkeuutisia lähettää lisäksi mediayhtiö Sanoman omistama Nelonen, jolle ne toimittaa samaan konserniin kuuluva Helsingin Sanomat.

Nyt asetetun ryhmän taustalla on kesäkuussa työnsä päättänyt parlamentaarinen työryhmä, joka käsitteli Ylen asemaa. Työryhmä päätti muun muassa jäädyttää Ylen rahoitustason vuosiksi 2017–2019 ja edellyttää Yleltä lisää ulkopuolisia ostoja. Ryhmä totesi erikseen, että kaupallisen television uutistoiminnan tilanne on syytä selvittää erikseen.

Tämä työ on nyt alkamassa, sanoo liikenne- ja viestintäministeriön lainsäädäntöneuvos Laura Vilkkonen.

”Heiltä odotetaan nyt ideoita ja ajatuksia, miten tämä asia pitäisi ratkaista”, Vilkkonen sanoo.

Ryhmän puheenjohtaja Harry Harkimo toteaa puhelimessa, että mitään ajatuksia ei vielä ole valmiina.

”Ei ole mitään etukäteistä, en halua vaikuttaa ryhmään ennalta mitenkään”, Harkimo sanoo. Hänen mukaansa ryhmän ensimmäisen kokouksen aika sovitaan tällä viikolla.

Harkimo ei ota kantaa siihen, nouseeko ryhmässä uudelleen esille esimerkiksi Yleisradion asema tai sen rahankäyttö esimerkiksi ostoihin.

”Se katsotaan sitten ryhmässä.”

Harkimo itse piti viimeksi keväällä omaa Hjallis-nimistä tv-ohjelmaansa MTV3-kanavalla. Ajankohtaisiin aiheisiin keskittyvässä ohjelmassa Harkimo haastatteli muun muassa muita poliitikkoja.

Harkimon mielestä asetelmassa ei ole ristiriitaa. Hän korostaa asioineensa tuotantoyhtiön, ei kanavan kanssa.

”Ei minulla koskaan ole ollut MTV:n kanssa sopimusta, olen tehnyt sopimuksen tuotantoyhtiön kanssa. Olisin yhtä hyvin voinut tehdä ohjelman Neloselle tai Yleisradiolle”, Harkimo sanoo.

Ministeriön Vilkkonen, onko Harkimo jäävi pohtimaan rahoitusratkaisua, johon selvästi liittyy MTV3?

”Ei ole, kun puhutaan uutistoiminnasta. Ei Hjallis Harkimo siellä uutistoimintaa pyöritä”, Vilkkonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat