Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen Media: Suomen ja Venäjän itärajan rajoitukset saattavat keventyä

Turvapaikanhakijoiden määrä itärajalla on vähentynyt talven jälkeen.

Kotimaa
 
Rio Gandara / HS
Sallan raja-aseman kautta saapui viime tammikuussa runsaasti turvapaikanhakijoita Venäjältä Suomen rajalle romuautoilla, jotka jäivät rajalle.
Sallan raja-aseman kautta saapui viime tammikuussa runsaasti turvapaikanhakijoita Venäjältä Suomen rajalle romuautoilla, jotka jäivät rajalle. Kuva: Rio Gandara / HS

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Antti Kaikkosen (kesk) mukaan Venäjän ja Suomen itärajan kulkua rajoittava sopimus voidaan purkaa, jos rajatilanne vaikuttaa olevan normaali.

Asiasta kertoi Lännen Media.

Viime huhtikuussa voimaan tulleella sopimuksella on rajoitettu Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien käyttöä niin, että vain Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset saavat kulkea asemien kautta.

Sopimus solmittiin sen jälkeen, kun talvella asemien kautta pyrki Suomeen paljon turvapaikanhakijoita.

Määräaikainen sopimus päättyy lokakuussa ellei sitä uusita.

”Se on vaihtoehto. Olennaista on, että käytännöt pysyvät rajalla hyvinä ja raja pitää. Tilanne on nyt hyvä. Toivottavasti viime talvena nähtyä, ohimenevää piikkiä turvapaikanhakijoiden määrässä ei nähdä”, Kaikkonen sanoo Lännen Median haastattelussa.

Suomeen arvioidaan tulleen kymmeniä turvapaikanhakijoita, joiden maahantulon epäillään järjestäneen kansainvälinen rikollisorganisaatio.

Tulijat ovat saapuneet Suomeen itärajan yli Sallan tai Raja-Joosepin rajanylityspaikkojen kautta viime talvena. Osa heistä on jo palautettu Intiaan ja Pakistaniin.

Lännen Median haastattelema sisäministeri Paula Risikko (kok) ei spekuloi, mikä tulee hallituksen linjaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat