Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KSML: Sisäministeri Risikko haluaa siirtää juoppokuljetuksia poliisilta vartijoille

Paula Risikko uskoo, että uusi alholaki lisää poliisin työtä.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Sisäministeri Paula Risikko Porissa heinäkuussa 2016.
Sisäministeri Paula Risikko Porissa heinäkuussa 2016. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Sisäministeri Paula Risikko (kok) haluaa siirtää poliisin ”juoppokuljetuksia” vartijoille. Hän toivoo, että poliisille säästyisi näin enemmän aikaa vakavampien asioiden hoitoon.

Asiasta kertoo tiistaina Keskisuomalainen. Poliisi kuljettaa vuosittain 70 000 päihtynyttä ihmistä putkaan. Aikaa kuluu, kun joskus matkaa tehdään yli sata kilometriä.

Asia on ollut esillä usein aikaisemmin. Etenkin Lapissa poliisi on esittänyt, että vaarattomia juoppokuljetuksia voisivat tehdä myös vartijat. Se vaatisi lakimuutosta.

”Käynnistän lisäselvitykset kyydityskäytännön vähentämiseksi. Asiaan paneudutaan syksyllä sisäisen turvallisuuden strategian luomisen yhteydessä”, Risikko sanoo Keskisuomalaiselle.

Risikon mukaan yksi vaihtoehto voi olla, että kuljetuksista huolehtisivat vartijat. Tämä saa kannatusta myös Suomen Poliisijärjestöjen liitossa, kertoo lehti.

Risikon mielestä rauhallisesti käyttäytyvät päihtyneet pitäisi putkan sijaan viedä selviämisasemalle. ”Kuntien tulisi perustaa nykyistä enemmän selviämisasemia, joissa olisi terveydenhuollon ammattilaisia valvomassa”, hän sanoo.

Risikon mukaan poliisin resursseja pitäisi lisätä, koska uusi alkoholilakia vapauttaa myyntiä ja lisää järjestys- ja muita häiriöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat