Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Henkilökohtaisille syille” on tapana naureskella, mutta aina ne eivät ole poliittista peliä

Kotimaa
 

Keväällä 2015 ministeripeli kävi kuumana. Erityisen kiinnostunut media oli perussuomalaisten tulevista ministereistä.

Kaksi nimeä nousi puolueen naisehdokkaista ylitse muiden. He olivat toisen kauden kansanedustajat Hanna Mäntylä, 41, ja Pirkko Mattila, 52.

Mäntylä on perussuomalaisten paras sosiaali- ja terveysuudistuksen eli soten tuntija, joten puolueen puheenjohtaja Timo Soini valitsi hänet sosiaali- ja terveysministeriksi.

Ministerinä hän on ollut työteliäs, osaava, vilpitön ja asiallinen, mutta ei suurten visioiden esittäjä. Hän ei varsinaisesti rakasta esiintymisiä, joten suurelle yleisölle hän on jäänyt etäiseksi.

Viime keväänä Mäntylän läheisen terveys dramaattisesti heikkeni, ja hän puhui erostaan puheenjohtaja Soinille. Mäntylä sanoo, että läheisen terveydentilan nopea romahdus oli iso pysäytys kiireiselle ministerille.

”Ministereitä menee ja tulee, mutta läheiset meillä on ja pysyy, ja heistä pitää pitää huolta”, hän sanoo. Yksinhuoltaja Mäntylä sanoo, että hän on ministerinä yhä enemmän miettinyt äitiyttään.

Kesän alussa hän päätti erota ministerin tehtävästä. ”Olisin eronnut jo pelkästään siksi, että minä en halua kasvattaa lastani viesteillä, vaikka kotona asuva lapseni onkin jo 16-vuotias”, Mäntylä sanoo HS:lle.

Nyt siis Mäntylä vaihtuu Mattilaan, toiseen Soinin luotettuun.

Soini sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, ettei ministerivaihdolla ole mitään tekemistä perussuomalaisten dramaattisen gallup-kannatuksen romahduksen kanssa. Näin varmasti onkin.

Mediassa on tapana naureskella, kun poliitikot vetoavat henkilökohtaisiin syihin, ja nähdä ne vain osana peliä. Aina ei kannattaisi.

Suomi saa sosiaali- ja terveysministeriksi hiukan enemmän julkisuudessa viihtyvän poliitikon kuin Mäntylä on. Mattila on myös asiakeskeinen ja esiintynyt lopulta pidättyväisesti, vaikka räväkkää puhetta häneltä privaatisti löytyykin.

Sosiaali- ja terveysuudistuksen eli soten edistymisen kannalta ministerivaihdos tuskin on merkittävä, sillä vetovastuu sotessa on tiukasti keskustalaisten käsissä. Nyt vastuuministeri on Juha Rehula (kesk).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat